Er Uruguay værd at besøge?

Er Uruguay værd at besøge

Uruguay er det næstmindste land i Sydamerika og opfattes sjældent som en oplagt rejsedestination. Men er Uruguay værd at besøge? Jeg har været der, og jeg vil mene det afhænger af dine interesser og prioriteter.

Det er nemlig et faktum at Uruguay er det dyreste land på kontinentet og at det ikke altid er lige så tilgængeligt som de andre sydamerikanske lande, når det gælder flyforbindelser.

Derfor er planlægningen af en tur til Uruguay lidt sværere end fx at rejse til Argentina, Brasilien eller Colombia hvor du kan finde direkte fly fra Europa – og fly med bare én mellemlanding fra Danmark. Til Uruguay skal du ofte ud i to mellemlandinger eller mere, samt en højere pris.

Jeg vil sige der er 3 grunde til at besøge Uruguay:
– Hvis du opholder dig i Buenos Aires og alligevel er tæt på landet
– Hvis du vil på strandferie, mens der er vinter i Danmark og sommer i Uruguay
– Hvis du personligt interesserer dig for kulturen i Uruguay

Men lad os se på alle fordele og ulemper ved at besøge Uruguay.

Derfor er Uruguay værd at besøge

Der kan være grunde til at Uruguay er en relevant rejsedestination for dig. Hvis du interesserer dig for kulturen (fx musikken, tango, arkitekturen, maden eller noget andet) så giver det mening at rejse dertil. På de fleste af de punkter vil Argentina dog være en opgradering, men Uruguay kan være noget nyt, hvis du allerede har besøgt Argentina.

Og hvis du opholder dig i Buenos Aires, er Uruguay aldrig ret langt væk. Du kan sejle til Colonia del Sacramento, en smuk lille by på den anden side af Rio de la Plata. Det er en kort tur, og du kan komme frem og tilbage samme dag.

En flyvetur fra Buenos Aires til Montevideo tager også kun lidt over en halv time. Så det kan også overvejes. Hvis du har rigeligt med tid i Buenos Aires, kan det godt give mening også at opleve Uruguay. Det er en oplagt mulighed, når landet er så tæt på.

Uruguay har også fine strande – bedre end dem i Argentina. Og det er måske det bedste argument for at besøge landet. Især langs sydøstkysten er der gode strandbyer og resorter. Især Punta del Este er kendt, men andre unikke steder er Piriápolis, Punta del Diablo og La Paloma. Selv i Montevideo er der udmærkede strande.

Uruguay er en glimrende destination, når der er vinter i Danmark. For så er der nemlig sommer i Sydamerika, og vejret er godt. Generelt er vejret tempereret, men varmt i Uruguay. Der er godt vejr, men sjældent for varmt så længe du holder dig nær kysten.

En anden fordel ved Uruguay er, at der ikke er tropesygdomme. Du skal ikke bekymre dig om myg (fx dengue og gul feber) som du skal mange andre steder i Sydamerika.

Derfor er Uruguay IKKE værd at besøge

Uruguay er et overraskende dyrt land. Priserne i supermarkederne er på niveau med priserne i Danmark. Restauranter er dog lidt billigere, især når det gælder kød.

Attraktioner, forestillinger, taxier, diverse services – er alle blandt de dyreste i Sydamerika. Formentligt er Uruguay det dyreste land. Kun Chile kan matche efter mine erfaringer, og du får mere oplevelsesværdi i Chile.

Uruguay er ikke en ret tilgængelig destination fra Danmark af. Du vil altid skulle have minimum 2 mellemlandinger for at komme dertil. Så det gør det også lidt mere besværligt.

Desuden kan Uruguay virke lidt ‘kedeligt’ i forhold til andre steder i Latinamerika. Folk er ikke helt så venlige, der er lidt færre aktiviteter (da det er et lille land med en lille befolkning), og rent kulturelt blegner Uruguay meget i forhold til Argentina som jo ligger lige i nærheden.

Jeg vil overordnet anbefale at besøge Uruguay, men ikke som din primære destination i Sydamerika. Landet kan inkluderes på en længere rejse, men at tage et ophold kun i Uruguay giver sjældent mening, medmindre du har personlige årsager til det.

Konklusion

I sidste ende handler det om dine egne prioriteter. Interesserer du dig for Uruguay? Har du en plan om at besøge alle lande i Sydamerika, eller måske endda i verden? Opholder du dig i Buenos Aires i en længere periode og kan du derfor nemt flyve/sejle til Uruguay?

I de tilfælde er landet værd at besøge. Men i de fleste andre tilfælde er det ikke. Uruguay er vel nok interessant, men det er ikke så anderledes end lande som Spanien og Italien rent kulturelt. Du kan opleve det meste på få dage, så der er andre sydamerikanske nationer jeg hellere vil anbefale. Ikke desto mindre kan det stadig være spændende at besøge Uruguay, men jeg vil ikke mene det er en lang tur værd. Der er der simpelthen bedre destinationer at tage til i stedet for – som for eksempel Argentinas indre regioner, hele Chile, visse dele af Peru og Brasilien.

Du kan finde guides til Uruguay her på siden. Især med fokus på hovedstaden Montevideo, hvor jeg tilbragte en uge i juli 2023.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top