Argentina

Argentina er det mest besøgte land i Sydamerika. Med sine knap 2.780.400 km2 er det verdens ottendestørste land. Derfor byder Argentina på masser af flot natur, lige fra ørkenlandskabet i nord til det snebelagte syd. Mod vest grænser landet op til Andesbjergene, og mod øst finder vi Atlanterhavskysten.

Kulturen i Argentina minder til forveksling om den sydeuropæiske. Den argentinske befolkning er multikulturel, men størstedelen har italiensk og spansk afstamning. Både arkitektur, gastronomi, musik og dialekt er direkte inspireret af Italien og Spanien. Selvfølgelig også med indflydelse fra indfødte argentinere samt andre immigrantgrupper over årene.

Mindst 50,000 argentinere har dansk afstamning. Størstedelen af dem bor i den sydlige del af Buenos Aires-regionen. Den dansk-argentinske kultur kan blandt andet opleves i byen Tandil.

Fakta om Argentina

Hovedstad: Buenos Aires
Andre vigtige byer: Córdoba, Mendoza, Salta
Befolkning: 46 mio
Sprog: Spansk
Valuta: Argentinske pesos (ARS)

Vurdering af Argentina som rejsedestination:
Kultur: 10/10
Natur: 10/10
Sikkerhed: 7/10
Samlet: 27/30

Rejsedestinationer

Buenos Aires er den mest besøgte by i Argentina. Stort set alle internationale rejsende kommer forbi Buenos Aires, da byen er et knudepunkt for flytrafikken i landet.

Samtidig er hovedstaden også den vigtigste kulturby – og klart den mest befolkede by i landet. Lidt over 3 millioner bor i bymidten, mens lidt over 15 millioner bor i metroområdet. Der er rigeligt at lave i Buenos Aires, som det fremgår af denne guide.

Dernæst er Patagonien mest oplagt at besøge. Patagonien er godt og vel den sydlige halvdel af landet. Her er det generelt køligt. Det sner meget, der er mulighed for at stå på ski, samt naturlige seværdigheder som gletsjere og pingviner.

Patagoniens bedste destinationer er nok San Carlos de Bariloche, San Martín de los Andes, El Calafate, El Chaltén og Ildlandet helt mod syd.

Af andre muligheder finder vi:

  • Córdoba, landets næststørste by, som er kendt for fernet
  • Mendoza, der ofte regnes som landets hyggeligste by af de lokale, og som er kendt for vin
  • Salta, en nordlig by med en fantastisk kulturarv
  • Mar del Plata, landets primære strand- og resortby
  • Iguazú-vandfaldene ved grænsen til Brasilien og Paraguay

Trekantsområdet i den sydlige del af Buenos Aires provinsen består af Tandil, Tres Arroyos og Necochea. Det kan være en spændende destination for danske rejsende, da dette område bærer rigtigt meget præg af dansk kultur, eftersom de fleste danske immigranter i Argentina bosatte sig her. Flere rejseselskaber arrangerer rejser til Trekantsområdet, ofte med et særligt fokus på Tandil der er den største by i området. Det er forholdsvis nemt at komme dertil fra byen Buenos Aires, og desuden ligger Mar del Plata (Argentinas primære resort) lige i nærheden.

Sikkerhed

Argentina regnes normalt som et af de sikreste lande i Sydamerika.

Det er godt nok farligere at opholde sig i Argentina, end det er i Europa. Men landet er væsentligt sikrere end fx Brasilien, Colombia og Mexico.

Vold mod turister ses sjældent. Dog sker tyverier og scams indimellem, og det er her, man skal passe på.

Den farligste by i Argentina er Rosario – de fleste bander bruger Rosario som deres base, og statistisk er det en by med rigtigt meget kriminalitet. Som udgangspunkt frarådes det at besøge Rosario.

Resten af landet kan fint besøges, så længe du er opmærksom. Der er enkelte kvarterer i Buenos Aires, som også er skumle, og som du bør holde sig fra – men til gengæld er der også mange sikre kvarterer i byen, især de velhavende områder Palermo og Belgrano. De sekundære byer som Córdoba og Mendoza regnes generelt som værende sikre, mens hele Patagonien også er ganske sikkert at besøge.

Der er en lille risiko for gul feber i nogle af landets nordlige regioner – det kan du vaccineres for. Af diverse myndigheder anbefales vaccinationen kun i nogle regioner – helt specifikt i Corrientes og Misiones. Den anbefales kun til udvalgte rejsende i Chaco, Jujuy og Salta. I resten af landet anbefales vaccinationen ikke, da risikoen er nul.

Denguefeber forekommer i godt en tredjedel af landet, heriblandt i hovedstadsområdet Buenos Aires og flere af de nordlige og centrale regioner. Det kan du ikke vaccineres for inden afrejse. Risikoen for dengue er dog lidt lavere i Argentina end i andre sydamerikanske lande. Myggespray kan være en god idé, når du er udendørs. Ellers er der som udgangspunkt ikke nogle særlige sygdomme at være bekymret for i Argentina, udover almen feriemave.

Flymuligheder

Du kan ikke flyve direkte fra Danmark til Argentina. Men du kan komme dertil med blot én mellemlanding.

Det kan for eksempel være:

  • Via Madrid med Iberia, AirEuropa eller Aerolíneas Argentinas
  • Via London med British Airways
  • Via Amsterdam med KLM
  • Via Paris med Air France
  • Eller via Frankfurt med Lufthansa

Der er selvfølgelig endnu flere muligheder, hvis du ikke har noget mod to mellemlandinger. I så fald er det ofte muligt at finde billigere afgange, især når der mellemlandes i USA eller Colombia. Det kræver dog lidt ekstra besvær + rejsetid.

Prisen på en returbillet til Argentina starter normalt omkring 8.000 kroner, hvis du booker i god tid. Prisen på en business class billet starter typisk omkring 20.000 kroner, igen ved booking i god tid. Rejsetiden fra Danmark vil som minimum være 15 timer. Tidsforskellen mellem Danmark og Argentina er 4 timer i vores vinterhalvår og 5 timer i vores sommerhalvår.

Argentina rejseguides

Jeg har efterhånden skrevet en del artikler om Argentina. Få overblikket her:

Generelt

Buenos Aires

San Carlos de Bariloche

Córdoba

Mendoza

Scroll to Top