Hvor skal man bo i Córdoba, Argentina

Hvor skal man bo i Córdoba Argentina

Argentinas næststørste by Córdoba er på mange måder en undervurderet destination. Det er en rig kulturby med fine attraktioner – og centrum for en provins med mange spændende småbyer i nærheden.

Men hvor skal man bo i Córdoba, Argentina? Der er reelt kun nogle enkelte gode muligheder, så valget bør være nemt. Jeg vil anbefale bydelen Nueva Córdoba, men Güemes er også et godt valg. Lad os se nærmere på alle mulighederne herunder.

Nueva Córdoba

Bedste hotel: Yrigoyen 111 Hotel – Book her

Nueva Córdoba er et ret stort område direkte syd for byens historiske centrum. Det er et sikkert område, hvor du kan gå ude uden problemer – selv om natten.

Det er i denne bydel, at vi finder den flotte Paseo del Buen Pastor. Her er der kirke, springvand, begivenheder.

Overalt i Nueva Córdoba er der gode restauranter, caféer, barer og natklubber. Det er generelt et område med mange unge mennesker (virkelig mange), da Nueva Córdoba grænser op til universitetet, der ligger lige op til området.

Jeg vil mene, at Nueva Córdoba har den perfekte beliggenhed: Går du mod nord kommer du til det historiske centrum. Går du mod vest kommer du til Güemes, et andet godt område. Direkte mod øst ligger den formidable Sarmiento-park og den primære busterminal i byen. Og mod syd finder du universitetet. Bedre bliver det altså ikke – og det er samtidig et kæmpe plus, at sikkerheden er i orden i området.

Der er mange hoteller, hostels og (især) Airbnb ferielejligheder. Hotel er dog den bedste løsning for førstegangsbesøgende, og her anbefaler jeg Yrigoyen 111 Hotel. Et anderkendt, flot og moderne hotel, der ligger på Nueva Córdobas vigtigste allé, Av. Hipólito Yrigoyen.

Güemes

Bedste hotel: Hotel Viena – Book her

Güemes er et andet livligt område i Córdoba. Det ligger direkte vest for Nueva Córdoba – og de to områder kan sådan set godt minde om hinanden. Der er mange unge mennesker, et hav af restauranter og barer. Güemes er dog lidt mere til det alternative, mens Nueva Córdoba er mere ‘normalt’.

Der er mange begivenheder og messer i Güemes. Flot arkitektur og mange lokale forretninger. Det kan sammenlignes lidt med Villa Crespo i Buenos Aires, sådan rent kulturmæssigt. Güemes er meget sikkert, og området er nemt at udforske til fods (ellers er taxaer billige i Córdoba). Floden Cañada løber igennem nabolaget, hvilket bidrager til lidt charme.

De fleste hoteller ligger langs Blvd. San Juan. Jeg anbefaler Hotel Viena, som cirka ligger på grænsen mellem Güemes-kvarteret og Nueva Córdoba. Det er kun et tostjernet hotel, så der er ikke mange faciliteter. Til gengæld er prisen god, og det samme er beliggenheden. Værelserne er også glimrende.

Historisk centrum

Bedste hotel: Windsor Hotel – Book her

Personligt foretrækker jeg Nueva Córdoba og Güemes på grund af de mange fine restauranter, barer og aktiviteter.

Men hvis du er mere til arkitektur og klassiske seværdigheder, så er det historiske centrum også et rigtigt fint sted at være.

Det hedder egentlig bare ‘Centro’. Beliggenheden er direkte nord for Nueva Córdoba. Det gode ved at være i Centro er, at der er masser af hoteller at vælge imellem. Samtidig går du rundt i den helt historiske del af byen, hvor der er kirker og klokker (byen Córdoba er kendt for sine mange klokker).

Når det kommer til shopping er Centro også bedst: Her finder vi nemlig den fremragende gågade Peatonal 9 de Julio, hvor der er et hav af butikker. Den minder meget om Calle Florida i Buenos Aires.

Hoteller er der masser af. Skulle jeg vælge et, så ville det være Windsor Hotel. Jeg ved der er en masse herlige boutique-hoteller rundt omkring i centrum, men der er ikke altid ledige værelser. Windsor er til gengæld stort og har som regel noget ledigt + gode faciliteter og en beliggenhed, der nok ikke bliver ret meget bedre.

Villa Carlos Paz

Bedste hotel: Hotel Estilo BM – Book her

Dette er en by i nærheden af Córdoba, og ikke et område i selve byen. Dog ligger byen Villa Carlos Paz inden for en overkommelig afstand af Córdoba, og der er altid mange busser der kører frem og tilbage – på alle tidspunkter af dagen, med undtagelse af de sene nattetimer.

Villa Carlos Paz er billigere at bo i, og restauranterne er også billigere. Men byen er faktisk kendt for luksus og livsstil: Den ligger ved Lago San Roque, en stor sø, og der er mange flotte bygninger omkring. Der spilles meget musik i Villa Carlos Paz, der er casino, gode restauranter og butikker. Derfor er det en turistby – dog primært for andre argentinere, som kommer forbi. Udlændinge kender endnu ikke så meget til byen.

Ønsker du noget lidt mere stille end storbyen Córdoba, men stadig inden for provinsen Córdoba, så find overnatning i Villa Carlos Paz.

Et godt bud på et hotel er Hotel Estilo BM. Populært med fine faciliteter og en restaurant på stedet. Beliggenhed tæt ved både sø og centrum. Hvis du selv vil lede efter flere muligheder, så pas på med hvilket hotel du vælger, ikke bare tag den bedste pris, for kvaliteten svinger rigtigt meget. Der er gode hoteller af høj klasse i Villa Carlos Paz, og der er faldefærdige hoteller som ikke er særligt behagelige. Og det er ikke altid tydeligt på billeder. Så vælg generelt noget ‘sikkert’ i Villa Carlos Paz – læs anmeldelse fra folk, der tidligere har overnattet hvert sted.

Konklusion

Córdoba er en fantastisk by. Måske den bedste i Argentina, men det er selvfølgelig en smagssag.

Så hvor skal man bo i Córdoba? Jeg vil mene, at Nueva Córdoba og Güemes er de to bedste, sjoveste og sikreste nabolag. Det historiske centrum er dog også fint, især hvis du er til arkitektur og historie.

Nyd din rejse til Córdoba og glem ikke at læse vores mange andre artikler om Argentina!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top