Venezuela

Venezuela har oplevet store vanskeligheder på grund af deres politiske styre. Det gør landet svært at besøge, og det er en skam. Det er nemlig et utroligt smukt land med en udpræget caribisk kultur og nogle af verdens venligste mennesker.

Man kan godt rejse til Venezuela, hvis man kæmper lidt for det. Det er svært at arrangere en rejse dertil – der er næsten ingen rejseselskaber, der kan hjælpe, så man må planlægge tingene på egen hånd. Og selv i det tilfælde møder man udfordringer, både med at finde afgange til Venezuela, men også med alt det praktiske, når først man er der.

Håbet er at Venezuela ændrer styre inden for de næste par år og at landet for alvor kan åbne op og opblomstre igen. Hvad mange ikke ved er, at Venezuela engang var blandt verdens rigeste lande, og at de har verdens største oliereserver. Det er altså et land med gigantisk potentiale, så forhåbentligt går der ikke lang tid inden tingene ændrer sig.

Indtil da kan man overveje en tur til enten Colombia, der har en kultur som minder meget om den venezuelanske, eller en af de mange caribiske øer der ligger lige ud for Venezuela.

Fakta om Venezuela

Hovedstad: Caracas
Andre vigtige byer: Maracaibo, Valencia
Befolkning: 30 mio
Sprog: Spansk
Valuta: Bolivar (officiel), US Dollars (de facto)

Vurdering af Venezuela som rejsedestination:
Kultur: 8/10
Natur: 10/10
Sikkerhed: 2/10
Samlet: 20/30

Scroll to Top