Hvor skal man bo i Santiago de Chile?

Hvor skal man bo i Santiago de Chile

Planlægger du en rejse til Sydamerika som går forbi den chilenske hovedstad? Så læs med her, hvor vi kommer med forslag til hvor du kan bo i Santiago de Chile. Det er nemlig en kæmpe storby, som kan være svær at finde rundt i. Og det handler om at finde et hotel i et nabolag, der både er trygt og interessant.

Sandheden er nemlig, at der er nogle områder der bør undgås. Samtidig er nogle områder fantastiske. Efter at have tilbragt noget tid i byen og talt med en del lokale, vil jeg anbefale de følgende tre områder: Lastarria, Barrio Italia og Las Condes.

Der er også andre fine områder i byen, som jeg vil komme ind på senere. Men først og fremmest en gennemgang af de tre bedste områder i Santiago med tilhørende hotelanbefalinger.

Lastarria

Bedste hotel i Lastarria: The Singular Santiago – Book her

Lastarria er mit personlige yndlingsområde i Santiago, da det er ultra-centralt og med mange attraktioner. Både traditionelle og moderne.

Det er et bohemeområde med fokus på kunst og kultur. Du finder unikke forretninger, et hav af caféer, gademarkeder og museer. Der er mange hoteller og hostels, så det er aldrig et problem at finde overnatning i Lastarria.

Området er generelt også meget sikkert. Du skal ikke bruge din mobil når du går rundt i kvarteret om natten, og Forestal-parken skal nok også undgås i de mørke timer, men ellers er der ingen bekymringer. Der er god sikkerhed i området og Lastarria har et godt ry blandt de lokale.

Bellas Artes-kvarteret ligger lige ved siden af Lastarria og kunne sådan set også anbefales. Områderne er meget ens, har samme stil og er begge interessante. Men der er nu noget unikt over Lastarria. Den bedste attraktion i området er den flotte Cerro Santa Lucía, en bakke i Lastarria som har en lille borg og nogle flotte omgivelser.

Men glem heller ikke kunsten og caféerne. Og gå forbi vejen José Victorino Lastarria mindst et par gange. Et spændende gademarked, hvor du kan finde lidt af hvert.

En klar hotelanbefaling er The Singular Santiago. Det er et af de bedste hoteller i Santiago, og det blev nævnt i bogen “The Leading Hotels of the World”. Jeg boede der fire dage på mit seneste ophold, og det var en fremragende oplevelse. Service er eminent, værelset i perfekt stand, og der er gode faciliteter som spa, fitness og diverse lounges.

Der er også billigere muligheder i Lastarria som er ganske gode. Er du ung og ønsker du at socialisere med andre, så kan et hostel være en mulighed. I så fald vil jeg anbefale Hostal Forestal hvor jeg også engang har overnattet.

Barrio Italia

Bedste hotel i Barrio Italia: Hostal Boutique Casa la Barca

Barrio Italia er en del af Providencia, som jeg selv synes meget godt om. Der er et hav af gode restauranter, et fint natteliv, og de lokale elsker området. Priserne er rimelige i restauranterne.

Samtidig er området meget sikkert. Du kan gå roligt rundt i Barrio Italia, selv om natten. Pas dog på hvis du begiver dig ind i nogle af de omkringliggende områder uden at kende til dem. Men selve Barrio Italia er meget sikkert.

Der er en fin stemning i området, og arkitekturen er flot. Der sker noget hver dag – især om aftenen. Du kan også nemt komme videre rundt. Tre metrostationer grænser op til Barrio Italia: Parque Bustamente, Santa Isabel og Irarrázaval. Derudover mange busstop, men det er nemmest at tage metroen.

Hvis du er vild med spiseoplevelser, natteliv og sikkerhed, så er Barrio Italia fremragende. Der er overraskende få hoteller, faktisk stort set ingen, men til gengæld er der mange Airbnb ferielejlighed som faktisk står til gode priser.

Vil du være hos et godt og unikt hotel, så vælg Hostal Boutique Casa la Barca. Trods titlen “hostal” er stort set alle værelserne private og med eget badeværelse. Indretningen er eminent, det føles meget lokalt, og det er et af de bedstvurderede overnatningssteder i hele Santiago. Hotellet ligger lidt nord for Barrio Italia, men kun få skridt væk – så det er en glimrende mulighed, hvis dette område tiltaler dig. Når det så er sagt, kan du også overveje en ferielejlighed i området.

Las Condes

Bedste hotel i Las Condes: The Ritz-Carlton Santiago

Las Condes er kendt som det velhavende område af Santiago. Indimellem kalder de lokale Las Condes for ‘Sanhattan’ da det er her, at byens skyskrabere findes.

Området er forholdsvis stort og rummer adskillige nabolag. Den del af Las Condes, som jeg anbefaler at overnatte i, er den østlige del af området. Det vil sige i eller omkring nabolagene Barrio Suecia og El Golf.

Her finder du nemlig Sydamerikas højeste bygning (Gran Torre Santiago / Costanera) og et hav af moderne attraktioner. Samtidig er det et forretningskvarter med mange virksomheder. Hvis du skal til Santiago som forretningsrejsende, er Las Condes KLART den bedste mulighed. Men for turister er det også godt, da du er tæt på det meste, har mange attraktioner i nærområdet, og nemt kan finde transport videre rundt i byen.

Las Condes er generelt meget sikkert, da der investeres stort i sikkerheden i området.

Hoteller og restauranter er der mange af. Ofte er de lidt dyrere end i andre dele af Santiago. Hvis jeg skal anbefale et hotel, må det være Ritz-Carlton som jo er et kendt femstjernet luksushotel der ligger i nabolaget El Golf som er en del af Las Condes. Der er nogle billigere muligheder, men hvis du er på budget, bør du nok ikke overnatte i Las Condes alligevel – priserne er generelt høje, fordi det er et eksklusivt område med mange aktiviteter.

Andre gode områder i Santiago

De tre anbefalede områder valgte jeg fordi de har den bedst mulige kombination af sikkerhed, attraktioner og spisemuligheder.

Men der er selvfølgelig også andre områder i Santiago, der er rigtigt godt at besøge, og som bestemt også kan overvejes.

Providencia er et stort område – her ligger Barrio Italia for eksempel, og lige omkring Costanera grænser Providencia-kommunen op til Las Condes. Så vi har faktisk været lidt inde på det allerede. Men andre områder i Providencia byder også på muligheder og kan overvejes. Dog er sikkerheden størst i nabolaget Barrio Italia og i forretningsområdet som grænser op til Las Condes.

Patronato og Bellavista ligger på den nordlige side af floden og grænser derfor op til både Lastarria, Bellas Artes og det historiske centrum. Begge disse områder har ting at byde på – især natteliv – og der er også fine overnatningsmuligheder. De kan overvejes, især Bellavista hvis du gerne vil gå i byen, men personligt var det ikke mine yndlingsområder. En fordel er dog, at du er tæt på Cerro San Cristóbal, en af byens bedste attraktioner, så det tæller op. Naturligvis.

Jeg fik nævnt Las Condes tidligere i mine primære anbefalinger, men her blev det primært henvist til det østlige område og med hotelanbefaling i El Golf. Du kan også søge dybere ind i Las Condes, altså mod vest, og finde rigtigt gode hoteller og ferielejligheder. Du vil være længere væk fra centrum, men ingen tvivl om at levestandarden er rigtig høj i området. Og måske derfor velegnet til et længere ophold i Santiago.

Områder du bør undgå

Centro, altså det historiske bycentrum, er ufatteligt interessant. Her refereres der især til området omkring Plaza de Armas, hvor du finder flotte bygninger, historiske attraktioner og et hav af shoppingmuligheder. Men samtidig er det ikke helt så sikkert som de andre områder, jeg tidligere nævnte. Man ser nogle spøjse karakterer på gaden, både om dagen men især i aftentimerne. Der kan være lommetyve, så pas på. Samtidig er restaurantpriserne ufatteligt dyre. Men nuvel, du finder mange hoteller i området, så det kan overvejes. Men min anbefaling: Gå forbi om dagen og nyd seværdighederne, men find et andet område at overnatte i.

Sådan kommer du rundt i byen

Når du har fundet ud af, hvor du skal bo i Santiago de Chile, handler det om at komme videre rundt i byen. Santiago er nemlig gigantisk og har en befolkning større end Danmarks. Derfor spreder byen sig vidt ud, og hvis du vil udforske flere områder, er det rart med en strategi.

Undgå generelt taxier, da de har ry for at snyde. Især hvis de ser du er turist og ikke taler flydende spansk. Download i stedet Cabify eller Uber og brug en af disse apps til at finde chauffører i Santiago. Her tastes ruten nemlig ind på forhånd og trackes hele vejen igennem, hvilket er godt af sikkerhedsårsager. Samtidig kan du se prisen på forhånd. Derfor er der ingen måde chaufføren kan snyde dig på. Cabify og Uber er væsentligt billigere i Chile, end hvad taxier koster hjemme i Danmark. Derfor er det egentlig ikke dyrt at komme rundt på denne måde. Og det er især godt om natten, når de offentlige transportmuligheder er begrænsede.

Men metroen kan også fint benyttes. Den dækker de vigtigste dele af byen. Det er generelt sikkert at tage metroen, og det er billigt. Du skal købe et metrokort først, hvilket du kan gøre i de fleste stationer ved at henvende dig til personalet. Herefter kan du fylde penge på kortet via en automat, som også findes på alle stationer.

Prisen på en metrobillet varierer ud fra tidspunktet du rejser. Men den er den samme, uanset hvor langt du skal rejse. I rush hour (morgen og eftermiddag) koster en enkelt billet 800 pesos. Det svarer til cirka 6-7 kroner. På andre tidspunkter koster det mellem 640 og 720 pesos for en billet. Så det er meget billigt. Metroen er åben fra 6 til 23 i hverdagene. Om lørdagen åbner den 6.30 og om søndagen og på helligdage klokken 8. Lukketiden er den samme hver dag.

Hvor lang tid skal man bruge i Santiago?

Hvis du skal på ferie i Santiago og gerne vil udforske byen, så er 3-4 dage nok til at se det meste. Men vil du reelt gerne have lokale oplevelser, for eksempel ud at spise mange forskellige ting, gå i byen, og eventuelt møde lokale, så tag helst en uge eller mere.

Santiago er en fantastisk by, som man ikke rigtigt kan få nok af. Det er også rart at have tid nok til en dagstur til Valparaíso eller Viña del Mar.

Så hvis du kan – bliv der i en uge eller mere. Så længe som muligt, helst!

FAQ – Spørgsmål og svar

Her er der spørgsmål og svar vedrørende emnet om hvor man skal bo i Santiago de Chile:

Hvad er det sikreste område i Santiago?

Las Condes er et velhavende område med masser af sikkerhedsforanstaltninger.

Blandt de helt centrale områder i den historiske del af byen er Lastarria og Bellas Artes de to sikreste nabolag.

Hvilke områder i Santiago skal man undgå?

Undgå alle områder der er langt væk fra centrum. De turistede områder af Santiago er generelt sikre, men nogle af forstæderne er ikke.

Blandt de centrale områder ville jeg dog undgå Balmaceda, Brasil, Plaza de Armas. De er som sådan ikke super farlige, men de kan virke lidt skumle om aftenen. Lige ved siden af ligger der sikre nabolag som Lastarria og Bellas Artes, så der kan man lige så godt bo.

Så er der Bellavista – et populært område, som har et OK ry, men som jeg personligt syntes var lidt skummelt om aftenen. Jeg ville ikke selv bo der, men andre siger dog at det generelt er fint.

Hvor skal man bo i Santiago som forretningsrejsende?

Las Condes er et godt valg. Det er den nordøstlige del af Providencia også. I nabolaget “Sanhattan” er der masser af hoteller med business-faciliteter.

Hvor skal man bo i Santiago som familie med børn?

Igen kan Las Condes nævnes. El Golf er fint, da der i det område er hoteller med meget plads. Ellers kan ferielejligheder overvejes. Jo længere øst fra centrum, jo mere velhavende og sikkert bliver det.

Hvilket er det bedste hotel i Santiago de Chile?

The Singular Santiago har et rigtigt godt ry. Det ligger i Lastarria og er femstjernet. Jeg har selv overnattet der, og det var en fantastisk oplevelse.

Hvilket hotel giver mest værdi for pengene?

Solace Hotel Santiago ligger i Barrio Suecia, altså tæt på det der i daglig tale kaldes “Sanhattan”. Det er et højtvurderet hotel, men priserne er lavere end hos de øvrige femstjernede hoteller, så der er rigtig god værdi for pengene. Hvis man kommer fra Danmark, så er det ikke et dyrt hotel, men alligevel har det alt at byde på.

Er det bedst at booke hotel eller ferielejlighed?

Personligt vil jeg mene at hotel er bedst, især fordi service er på et højt niveau i Chile, og fordi sikkerheden er langt bedre hos et hotel. Men skal du på et langvarigt ophold – altså flere uger i Santiago – så kan en ferielejlighed være værd at overveje. Og du kan gå efter en lejlighed i samme områder, som jeg har anbefalet hoteller i.

Hvordan kommer jeg fra lufthavnen til mit hotel/ferielejlighed?

Du kan tage en taxi eller arrangere transport på forhånd ved at booke en transfer. Det kan dit hotel hjælpe med at arrangere, eller du kan selv booke via Welcome Pickups. Det er sikkert, og det fungerer.

Konklusion

Hvor skal man bo i Santiago de Chile? Som turist er Lastarria nok det bedste område. I hvert fald efter min mening. For en anderledes oplevelse kan Barrio Italia anbefales. Og til sidst vil jeg anbefale Las Condes til forretningsrejsende, men også til turister som vil opleve det moderne Chile.

Læs mine andre artikler om Santiago og om Chile generelt. Du finder masser af artikler som muligvis kan hjælpe med planlægningen af turen og eventuelt give lidt inspiration når først du er fremme og skal opleve landet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top