Sådan kommer du rundt i Argentina – Bus, bil eller fly?

Sådan kommer du rundt i Argentina

Argentina er et kæmpe land. Længden svarer cirka fra den nordlige til den sydlige del af Europa. Og mange rejsende ønsker at besøge flere destinationer i Argentina på deres rejse. Derfor er det rart at kende de bedste måder at komme rundt i landet.

Du har generelt tre muligheder: Bus, bil og fly. Mellem nogle byer er det også muligt at tage et tog, men det er kun tilfældet nogle steder.

Jeg vil anbefale at tage flyet så vidt muligt. Det er der forskellige årsager til, så lad os se nærmere på fordelene og ulemperne ved hver transportmulighed når du skal rundt mellem byerne i Argentina.

Bus

For de lokale er bus den mest populære mulighed. Det skyldes simpelthen, at der dagligt er langdistancebusser der forbinder byerne med hinanden. Og busserne i Argentina er faktisk overraskende komfortable. De er store, der er forholdsvis behagelige sæder som nemt kan lægges tilbage, og så er det billigere at tage kufferter og tasker med i bussen, end det er hvis du flyver.

Ulempen er at rejsetiden er meget længere. Det kan tage lang tid at køre i bus. Hvis du for eksempel skal fra Mendoza til Córdoba, tager det 9 timer med bus, men kun 1 time med fly.

Netop derfor vil jeg kun anbefale bus, hvis du rejser på et budget, eller hvis du har særligt meget baggage med dig rundt.

Til gengæld finder du destinationer, hvor det ikke er muligt at flyve. Her er busser særdeles nyttige. Derfor kan der stadig være tilfælde, hvor det giver mening at tage bussen. Og det hjælper samtidig, at det er meget billigt at rejse med bus rundt i Argentina.

Bil

Det er også muligt at køre bil. Som turist får du dog brug for at leje en bil. Her er der to ting du skal være opmærksom på:

  • Langt de fleste lejebiler har manuel gear. Hvis du vil køre automatisk, skal du helst bestille bilen god tid i forvejen
  • Hvis du er under 25 år, kan der være ekstra omkostninger grundet forsikring mv.

Fordelen ved at køre bil er, at det giver meget mere frihed. Benzinen er væsentligt billigere i Argentina end i Europa. Selve billejen kan dog være dyrt, især hvis du vil køre med automatisk gear, så derfor ender det ofte med at være dyrere end både fly og bus.

Det er dog fantastisk at kunne køre rundt i Argentina. Især hvis du planlægger et længere roadtrip, eksempelvis den legendariske Ruta 40.

Hvis du vil besøge mange destinationer, og heriblandt mange små byer eller naturdestinationer, så giver det helt klart mening at leje bil. Men hvis du blot skal rejse mellem enkelte storbyer eller kendte turiststeder, er det nemmere og billigere at tage et fly.

Fly

Min personlige yndlingsmulighed fordi det netop er så nemt. Der er fly mellem alle de primære byer og destinationer i Argentina. Billetterne er forholdsvis billige. Det koster sjældent mere end 1000 kroner at flyve mellem to byer i landet (selv med baggage) og ruter mellem primære byer som fx Buenos Aires og Córdoba koster normalt 500 kroner eller mindre.

Det bedste selskab er Aerolíneas Argentinas. De har en god sikkedhedshistorik, forholdsvis god service og troværdig baggagehåndtering.

To lavprismuligheder er Flybondi og jetSmart. De minder lidt om lavprisselskaberne i Europa. Du skal betale ekstra for baggage og diverse ydelser. Til gengæld er det billigt, hvis du kun betaler for præcis hvad du vil have.

Fra Buenos Aires kan du komme til stort set alle nævneværdige steder i Argentina med fly. Fra mindre byer vil der være færre forbindelser. Dog har byer som Córdoba, Mendoza, Bariloche og Salta en acceptabel mængde forbindelser – især Córdoba på grund af byens størrelse og Bariloche på grund af den store turisme i byen.

En anden grund til fly er godt er simpelthen sikkerheden i lufthavnen. Mange busterminaler har problemer med tyverier og overgreb, og den slags sker heldigvis ikke i lufthavne. Samtidig er lufthavnsarbejdere i Argentina besynderligt venlige – i forhold til mange andre lande, hvor de er uhøflige som et ondt ord.

Tog

Du kan tage toget mellem nogle byer. For eksempel Buenos Aires og Rosario. Andre strækninger findes også, især inden for hovedstadsområdet og til nærliggende byer.

Men det kan ofte være svært at finde tog, så generelt er det bare klogere at gøre sig bekendt med busserne og flyselskaberne i Argentina.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top