3 grunde til jeg anbefaler Sydamerika

Capilla del Monte

Hvorfor egentlig rejse til Sydamerika? Det er langt væk – og lidt småfarligt, hvis du spørger de fleste. Jeg er blevet spurgt om, hvorfor jeg anbefaler Sydamerika, og hvad de bedste fordele er ved at rejse dertil.

1. Det er en anderledes oplevelse

Først og fremmest er der ingen tvivl om, at du får en anderledes oplevelse i Sydamerika, end du gør hvis du bliver hjemme. Eller nøjes med at rejse i Europa, for den sags skyld.

Kulturen i Sydamerika er nemlig ret anderledes. Livsstilen er anderledes. Godt nok er nogle lande stærkt inspireret af Europa (fx Argentina, Uruguay og det sydlige Brasilien), men de sætter alligevel deres egen vinkel på tingene. Og så er der de regioner, der er helt anderledes i forhold til Europa, hvor især Peru kan nævnes.

Man fornemmer hurtigt, at tingene fungerer anderledes. At der er mindre fokus på arbejde og mere fokus på at nyde livet. Det er måske ikke ideelt med hensyn til at opbygge et funktionelt samfund, men det er nu engang et fantastisk sted at være, hvis man er på ferie og kan relatere til den mentalitet i en kortere periode.

Du vil generelt opleve en masse nyt i Sydamerika, selv hvis det bare er en storbyferie.

2. Vidunderlig natur

Det næste punkt er naturen. Hvis du er vild med flot natur, så kan Sydamerika klart anbefales, for der er virkelig nogle unikke områder.

Patagonien i den sydlige del af kontinentet er nok højdepunktet. Her er bjerge, søer, sne, is, og meget mere. Det er lidt som at være i Norge, men endnu mere ekstremt, og på den anden side af kloden. Ufatteligt flot og et sted, man bare ikke kan få nok af. Patagonien kan opleves i både Argentina og Chile. Jeg foretrækker den argentinske del, men de fleste lokale siger at den chilenske del af Patagonien er bedre. Måske skal man kende de rette steder.

Udover Patagonien finder vi også andre eksempler på vidunderlig natur: Andesbjergene, specielt den del af bjergene der går igennem Peru. Amazonas-regionen som er noget helt unikt. Og ikke mindst Iguazú-vandfaldene på grænsen mellem Brasilien og Argentina, som er noget helt eminent.

Og så er der noget så simpelt som strandene. Især Brasilien er kendt for gode strande. Det er også noget, der tæller op, og noget der kan give grund til at besøge kontinentet.

3. Folk er venligere

Min tredje grund til at besøge Sydamerika er at folket er fantastisk. Der er mange forskellige folkefærd og etniciteter i Sydamerika, og de fleste af dem har det tilfælles, at de er utroligt venlige. Meget venligere end europæere, for eksempel.

Du kan nemlig tale med de fleste i Sydamerika. Samtalen starter nærmest sig selv, når du er inde et sted. Mange er nysgerrige, når de ser en turist – på en god måde.

Og folk er ikke bare venlige. De er også oprigtigt interessante. Det er spændende at snakke med folk og lære om deres kulturer. I Europa kan det være lidt svært at bryde isen og få gang i lange samtaler og gode venskaber med lokale, så man kan lære mere om kulturen. Men i Sydamerika er det virkelig nemt. Det hjælper selvfølgelig, hvis man taler spansk eller portugisisk (afhængig af land og område). Ikke desto mindre er folk virkelig venlige, og det gør klart oplevelsen bedre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top