Største byer i Sydamerika

Største byer i Sydamerika

Sydamerika har en del storbyer. Faktisk er der over 50 byer som har mere end en million mennesker. Men hvilke er de største byer i Sydamerika, og hvor mange bor der egentlig i dem? Få overblikket her.

Når vi kigger på en bys størrelse, handler det mest om hvor mange indbyggere byen har. Det giver ikke rigtigt mening at måle byer ud fra fysisk areal, da det ikke nødvendigvis betyder meget. Det kan man til gengæld gøre med lande.

Samtidig er der forskellige måder at måle indbyggertal på. Nogle ser på hvor mange indbyggere der er inden for byens officielle grænser – det vil generelt sige, hvor mange der bor i midtbyen, eller hvor mange der bor i en bestemt kommune. Men bygrænser kan variere, så den bedste måde er at se på, hvor mange indbyggere der er i en by + dens forstadsområder. Altså hele metroregionen. Det er nemlig en mere fast måde at måle på, og det siger også mere om, hvor befolket et byområde er.

Nedenstående liste over de største byer i Sydamerika tager altså udgangspunkt i hele byens metroområde. Der afrundes til nærmeste hele decimal.

  1. São Paulo, Brasilien (21,1 mio)
  2. Buenos Aires, Argentina (13,7 mio)
  3. Rio de Janeiro, Brasilien (12,3 mio)
  4. Lima, Peru (9,9 mio)
  5. Bogotá, Colombia (9,3 mio)
  6. Santiago, Chile (6,7 mio)
  7. Belo Horizonte, Brasilien (5,8 mio)
  8. Caracas, Venezuela (5,3 mio)
  9. Porto Alegre, Brasilien (4,3 mio)
  10. Brasília, Brasilien (4,2 mio)

Vi kan altså se, at de fleste af Sydamerikas storbyer ligger i Brasilien.

De fleste sydamerikanske lande har som regel én stor by, altså et sandt knudepunkt. I Argentina er det Buenos Aires, i Peru er det Lima, i Chile er det Santiago, og i Venezuela er det Caracas.

Brasilien er også meget centreret omkring São Paulo, men samtidig er der et væld af andre storbyer, og det gør at du finder millionbyer i adskillige af Brasiliens regioner. Men det er selvfølgelig også det største og mest befolkningsrige land på kontinentet.

Det sjove ved Brasilien er, at selvom São Paulo er centrum for landets økonomi, så er den ikke centrum for landets politik – det er Brasília – og nødvendigvis heller ikke centrum for landets kultur. Mange foretrækker Rio de Janeiro som rejsedestination, mens andre byer (fx Salvador og Florianópolis) er lige så kendte rent kulturmæssigt.

Er du interesseret i flere statistikker, så læs blandt andet de separat artikler om de største byer i Argentina og de største byer i Chile.

Tjek også nogle af de mange rejseguides her på Sydamerika Rejser hvis du planlægger en tur til kontinentet!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top