Fra Buenos Aires Ezeiza lufthavn til Buenos Aires centrum

Buenos Aires lufthavn - Ezeiza

Skal du til Buenos Aires? Så er det rart at vide hvordan du kommer fra Ezeiza lufthavn til Buenos Aires centrum. Jeg har prøvet det, og her er de tre bedste metoder.

Den store internationale lufthavn Ezeiza (EZE) – også kendt under navnet Ministro Pistarini – ligger mere end 22 kilometer sydvest for centrum af Buenos Aires. Du kan rejse mellem lufthavn og centrum via privat chauffør, taxi og bus.

Afhentning i Ezeiza lufthavn

Den nemmeste måde at komme fra Buenos Aires lufthavn til centrum er ved at arrangere en chauffør til at hente dig ved ankomst i lufthavnen.

Det kan du gøre via Welcome Pickups eller Booking.com.

Welcome Pickups er dyrere, men har til gengæld også væsentligt bedre vilkår.

Prisen for at blive afhentet af en chauffør fra Welcome Pickups varierer ud fra hvor du skal hen, hvor mange rejsende I er, og hvor mange stykker bagage I har. Den gode nyhed er, at du booker og betaler for det hele på forhånd, så du kender prisen fra start.

Hvis man for eksempel skal fra Ezeiza til centrum klokken 7 om morgenen, er to personer, og har to kufferter, så lyder prisen på $45 (godt 320 kroner):

Welcome Pickups Buenos Aires Ezeiza

Ikke helt dårligt. Det gode ved Welcome Pickups er, at de kun ansætter pålidelige chauffører, som holder øje med flyet på forhånd, og som står klar i lufthavnen. Deres chauffører taler i øvrigt engelsk.

Hvis du booker chauffør via Booking.com får du en billigere pris – omkring 200-250 kroner – men der er ingen garantier for, at chaufføren er der til tiden eller at han taler engelsk. Derfor foretrækker mange at bruge Welcome Pickups, men begge muligheder er okay.

Rejsetiden er 30 minutter, hvis der ikke er ret meget trafik, men den kan være op til 90 minutter, hvis du skal køre i myldretiden.

Taxi og Cabify

Du kan også tage en taxi fra Buenos Aires lufthavn til centrum. Det er ret nemt, for lige så snart du går ud af immigrationschecket i lufthavnen, står der folk klar som hjælper med at arrangere taxi.

Her skal du bare sige, hvor du skal hen, og så finder de en chauffør. Du kan aftale en pris på forhånd, mens nogle chauffører blot foretrækker at lade taximeteret køre.

Der holder hele tiden taxier uden for lufthavnen, døgnet rundt, så det er en mulighed du altid har. Prisen er normalt lige i underkanten af 200 kroner for at blive kørt ind til centrum i taxi.

Du kan også bruge Cabify, hvilket er endnu billigere. Det er ligesom Uber. Du downloader appen og indtaster hvor du står og hvor du skal hen. Cabify dækker lufthavnen ganske godt. Og det er billigt, ofte omkring 100 kroner, om end det varierer af tidspunkt, trafik og ledighed. Du kan både betale med kort direkte i appen eller kontant ved at betale chaufføren – så skal det dog være i argentinske pesos.

Bus

Der går også busser fra Ezeiza lufthavnen og ind til centrum. Der er to slags busser: Offentlige busser som er billige, samt privatejede shuttle busser som er mere komfortable og lidt dyrere.

Offentlige busser kan fungere, hvis du ikke har ret meget bagage. Ellers bliver det træls, da der er flere stop undervejs, og da bussen godt kan blive fyldt. For at tage med en offentlig bus, skal du også bruge SUBE-kortet. Det er lidt ligesom rejsekortet i Danmark. Det køber du i en kiosk i lufthavnen inden du tager bussen – husk at sige du vil fylde penge på kortet. Du kan ikke betale kontant i de offentlige busser. Priserne for at tage de offentlige busser afhænger af hvor langt du skal med. Men for at opsummere, hvis du skal købe SUBE-kortet og betale for selve turen, vil det koste 20-25 kroner i alt. Bus nummer 8 kører fra lufthavnen til centrum – og omvendt. Der køres fra 7 om morgenen til 9 om aftenen.

Shuttle busser er normalt et bedre valg. Her er busserne af højere kvalitet og de kører direkte fra lufthavnen til centrum, mens der er plads til kufferter og tasker. Selskabet Tienda Leon har en shuttle bus som kører fra 6 om morgenen til 22.30 om aftenen. Der kan købes billet på forhånd online eller du kan købe den ved en salgsdisk i lufthavnen. Pris: Lige omkring 100 kroner, med en rejsetid på 50 minutter.

Et alternativ: Få hotellet til at hente dig

Har du reserveret overnatning hos et af de finere hoteller i Buenos Aires? Så tilbyder de med garanti afhentning mod et ekstra gebyr. Ofte dyrere end Welcome Pickups, taxi og bus, men alligevel værd at overveje, da det er en sikker mulighed for at blive transporteret ind til hotellet uden de store problemer. Hvis du allerede har booket hotel, så forhør dig hos dem om hvorvidt afhentning i lufthavnen kan tilkøbes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top