Guide til taxi i Buenos Aires (og Argentina generelt)

Guide til taxi i Buenos Aires og Argentina

Hvis du skal rejse til Argentina, kommer du formentligt til at tage taxier for at komme rundt i Buenos Aires. Taxikulturen er udbredt, da der kører flere end 40.000 taxier rundt i byen.

Men er det sikkert at tage taxi i Buenos Aires? Hvad koster det? Og er der nogle alternative muligheder, fx Uber?

Det korte svar er ja – det er både sikkert og billigt, mens Cabify er det primære alternativ. Lad os se nærmere på det her.

Sådan tager du en taxi i Buenos Aires

Du rækker simpelthen bare armen ud, når du står på gaden og ser en taxi. Hvis den er fri, så kommer chaufføren over og holder.

Derefter siger du hvor du skal hen. Den normale måde at sige det på i Argentina er ved at give navnet på to gader. For eksempel Paraguay og Esmeralda. Så vil chaufføren sætte dig af på hjørnet hvor de to gader mødes.

Det er sådan, chaufførerne finder rundt i byen, og det er nemmere end at give en specifik adresse. Men du kan også bare nævne en præcis adresse. Fx “Calle Esmeralda 902”. Eller du kan vise en adresse på din telefon, fx i Google Maps, eller en nedskrevet adresse.

Du betaler, når du er kommet frem. Cirka halvdelen af taxierne i byen accepterer kort, men de fleste foretrækker at modtage kontanter. Hvis du betaler med kort, så tjek at prisen er indtastet korrekt. Du kan sammenligne med den pris der står på taximeteret. Hvis du betaler kontant, så forsøg at aflevere så tæt på det kontante beløb som muligt. Du kan betale drikkepenge hvis du vil, men det er ikke nødvendigt og forventes som udgangspunkt ikke.

Taxipriser i Buenos Aires

En tur på cirka en halv time i det centrale Buenos Aires koster 30-50 kroner i dagstimerne. Den pris stiger til 60-80 kroner, hvis du skal med taxi om natten.

Det er altså meget, meget billigt at køre med taxi i Buenos Aires – og i Argentina generelt. Derfor foretrækker de fleste turister simpelthen bare at tage taxi alle steder hen, da en taxatur koster cirka det samme som en bustur hjemme i Danmark.

Er det sikkert at køre med taxi i Argentina?

Det er generelt sikkert, ja. Man skal ikke bekymre sig om kidnapning, tyveri og den slags i Argentina, som man måske skal i andre latinamerikanske lande.

Vær sikker på at tage en officiel taxi. De rigtige taxier i Buenos Aires er gule og sorte og har et registreringsnummer stående enten på siden eller på toppen. I andre argentinske byer kan taxierne have andre farver, men registreringsnummer skal de alle sammen have. Stig ikke ind i en tilfældig taxi uden nummer.

Det kan hænde at chaufføren tager en længere rute for at tjene flere penge. Men selv dét er sjældent, hvis du stiger ind i taxien med lidt selvtillid og du ved præcis, hvor du skal hen.

Alligevel vil jeg anbefale at tjekke ruten i Google Maps et par gange undervejs. Hold øje med hvilken retning chaufføren kører, og hvis han tager en omvej, så spørg ind til det. Det at man spørger ind til rutevalget gør ofte, at de ikke snyder.

I de tilfælde hvor chaufføren snyder og opkræver for meget, er der desværre ikke ret meget at gøre. Det sker stort set kun ved rejser til og fra lufthavnen, samt til og fra de primære togstationer og busterminaler, fx den i Retiro. Risikoen for at blive snydt bliver væsentligt reduceret hvis man taler spansk – selv hvis det bare er en smule. Jeg vil anbefale en privat transfer fra lufthavnen når du rejser mellem Ezeiza og Buenos Aires centrum.

Uber i Argentina

Uber er et alternativ til taxi i mange af verdens lande. Det er det også i Argentina.

Godt nok er Uber ulovligt i Argentina, men deres service eksisterer alligevel, og du kan som regel finde en Uber i Buenos Aires uden problemer. Nogle gange kan der være lidt ventetid – udbuddet er ikke helt så stort som i andre storbyer – men det er muligt. Prisen for en Uber er cirka den samme som at tage en taxi.

Dog vil jeg anbefale at bruge Cabify i stedet, da det er en app præcis ligesom Uber, og den er fuldt ud lovlig i Argentina.

Cabify – den bedste mulighed

Cabify er den app, som alle lokale i Buenos Aires anbefaler. Det er den sikreste transportmetode i Buenos Aires. I modsætning til Uber er Cabify nemlig lovlig og reguleret.

Alle ruter trackes, så på den måde er du beskyttet mod kriminalitet. Samtidig kan du se chaufførens vurdering, inden du stiger ind. Du ser også prisen på forhånd, så chaufføren kan ikke snyde dig. Prisen kan godt ændre sig lidt undervejs, hvis fx der er meget trafik. Men det er altid applikationen, der afgør prisen, så det vil ikke hjælpe chaufføren at tage en omvej.

Du kan altid betale med kort i selve Cabify-appen, så det går af sig selv. Skulle kortet blive afvist, kan du også vælge at betale kontant.

Du har via Cabify også mulighed for at klage over chaufføren, hvis der skulle være et problem. Men det er der næsten aldrig.

Download Cabify hjemmefra på forhånd, så du er klar til at bruge denne service ved ankomst. Du kan også tjekke priser hjemmefra ved at indtaste tilfældige adresser i appen. Det er meget sjovt at vide præcis, hvad det koster. Generelt er priserne i Cabify på niveau med taxipriserne – de er stort set ens. Om dagen er taxier dog typisk lidt billigere, og om aftenen/natten er Cabify typisk lidt billigere.

Indimellem skal du vente op til 10 minutter på at Cabify-chaufføren kommer frem og henter dig, så det kan anbefales at bestille 5-10 minutter i forvejen, hvis du skal være et bestemt sted til en præcis tid.

Cabify fungerer i 4 argentinske byer: Buenos Aires, Córdoba, Rosario og Mendoza.

Konklusion

Det er meget billigt at køre med taxi i Buenos Aires og endnu billigere i andre argentinske byer.

Det er også sikkert så længe du tager med en taxi, som har et officielt registreringsnummer. De kan finde på at køre længere ruter for at tjene flere penge, men i så fald holder du bare øje med ruten i Google Maps og spørger ind til det, hvis chaufføren tager en omvej.

Vil du være helt på den sikre side, så kør med Cabify i stedet for. Du skal downloade appen og så kan du anmode om at blive hentet overalt i Buenos Aires. Cabify anses som den sikreste af alle måder at komme rundt i byen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top