Er det farligt at rejse til Argentina?

Er det farligt at rejse til Argentina

Argentina er det land i Sydamerika, der modtager flest årlige turister. Derfor er interessen høj, og mange rejsende er nysgerrige omkring sikkerheden, inden de skal af sted. Spørgsmålet er nemlig om det er farligt at rejse til Argentina eller ej. Svaret er, at Argentina generelt er et sikkert land, men at man bør tage nogle forbehold.

Man siger normalt, at de tre sydligste lande i Sydamerika er de tre sikreste at besøge. Det vil sige Argentina, Chile og Uruguay.

Det er korrekt ifølge statistikkerne, og de fleste rejsende vil også bekræfte det ud fra erfaringer. Men selvom Argentina hører til blandt de sikreste lande i Sydamerika, er det statistisk farligere end de fleste lande i Europa. Med lidt gode vaner kan du undgå problemer, ligesom langt de fleste andre turister undgår problemer når de besøger landet.

Sådan rejser du sikkert til Argentina

Når du rejser til Argentina, bør du planlægge turen på forhånd. Planlæg i hvert fald lufthavnstransporten og overnatningsstedet for de første par dage. Det giver ro og overblik.

Inden du kommer til en bestemt by, bør du undersøge, hvilke områder der er sikre at opholde sig i.

I Buenos Aires vil det være Recoleta, Villa Crespo, Caballito eller San Telmo. I Córdoba vil det være Nueva Córdoba. I Mendoza vil det være hele bycentrum, og det samme er tilfældet i stort set alle byer i Patagonien.

Der kan af og til være demonstrationer som gør det farligt at opholde sig visse steder. Det er for eksempel tilfældet i provinsen Jujuy i 2023, som er et af de områder der typisk frarådes turister.

Så læs op på situationen inden du tager af sted – og vælg et godt område at opholde dig i.

Hvis du vil ud at besøge nogle af de områder, der har ry for at være farlige, så er planlægning igen en god ting. Tag med en tourguide eller vær en del af en gruppe. Det giver mere sikkerhed.

Besøger du et af de områder, der er ramt af myg med dengue feber, kan du overveje at medbringe myggespray. Men risikoen er lav og det er generelt ikke noget, der bekymrer hverken turister eller de fleste lokale.

Medbring altid nogle kontanter (helst USD eller EUR) så du har penge til et nødstilfælde. Medbring også gerne to (eller flere) mobiltelefoner, så du har en reserve, hvis du mister din primære. Tyveri af telefon er det mest almindelige problem, som turister udsættes for i Argentina.

Rejs så vidt muligt rundt i taxi, Uber eller Cabify i Argentina. Det er billigt alligevel, og det er sikrere end metro og bus.

Skal du rejse lange distancer mellem argentinske byer, så er fly generelt sikrere end bus. I mange busterminaler er der tyve. Lufthavne er som regel sikre – men sæt alligevel en lås på din kuffert, så personalet ikke åbner og stjæler.

Det skal du passe på med

Vift ikke for meget med dine værdier i offentligheden. Det gælder især mobiltelefonen. I mange af de sikre områder kan du fint benytte mobilen på gaden, men tænkt dig altid om – og lad den helst ligge i lommen hvis du føler dig usikker.

En god teknik er at se, hvad de lokale omkring dig gør. Går du i et område hvor mange andre bruger mobilen på gaden? Så kan du formentligt også gøre det uden problemer. Men er der ingen omkring dig, der bruger deres mobiler? Så er det et klart signal om, at du i det område bør lade den ligge i lommen. Hvis du er faret vild i et område du ikke kender, og du vil bruge GPS-kortet på mobilen, så gå først ind i en forretning, kiosk eller café og brug din mobil der. Det er sikrere end at bruge den på gaden, hvis du ikke kender området, og hvis det ikke er muligt at vurdere om området er sikkert eller ej.

Medbring en lille taske når du skal veksle eller hæve penge. Argentina har hyperinflation, og pengestakkene fylder. Ofte fylder sedlerne mere plads end hvad man har i lommen, så tag en taske med og læg pengene deri.

Lad selvfølgelig være med at fornærme lokale eller starte slagsmål i barer og diskoteker. Det er den nemmeste vej til problemer.

Hvis man selv opfører sig pænt, er det usandsynligt at der sker noget dårligt i Argentina. Det er overordnet et rigtigt fint land med venlige mennesker. Med god fornuft får man sig en fantastisk tur uden hverken at blive et offer eller vidne for kriminalitet.

Konklusion

Er det farligt at rejse til Argentina?

Nej, for de fleste turister er det generelt meget sikkert at rejse til Argentina. Så længe du finder et godt område at opholde dig i, og så længe du udviser sund fornuft på rejsen.

Vold er forholdsvis sjældent i Argentina, så det er mest tyverier, du bør være på vagt for. Når du opholder dig i Argentina, vil du formentligt føle at det er lige så sikkert som hjemme i Danmark – for det er nemlig sjældent, at turister oplever kriminalitet, og samtidig er det et fantastisk land, der i den grad er værd at besøge! Tjek nogle af de mange andre Argentina guides her på siden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top