Destinationer i Argentina – De bedste argentinske byer

Destinationer i Argentina

Argentina er mit yndlingsland. Det har så ufatteligt meget at byde på, blandt andet på grund af varierede klimazoner og naturforhold. Byerne i landet kan også være vidt forskellige, og de er selvfølgelig anført af kulturelle Buenos Aires.

På en tur til Argentina bør du naturligvis besøge forskellige steder og ikke bare holde dig til én by. Men hvad er egentlig de bedste rejsedestinationer i Argentina?

Min personlige top 10 kommer her. Kombiner 3 eller flere af dem for at få en eventyrlig rejse. Der findes endnu flere gode steder i Argentina end disse, men hvis du kender de nedenstående steder, har du en god start.

Buenos Aires

Den dynamiske hovedstad Buenos Aires må selvfølgelig rangere som nummer et. Byen har alt, og det er ingen underdrivelse. Den er en vanvittig smeltedigel af alle verdens kulturer, og du finder aktiviteter på ethvert tidspunkt af døgnet.

Buenos Aires egner sig for alle: Dig der er til kultur, dig der er til mad og drikke, dig der er til natteliv – og dig der bare gerne vil opleve noget nyt.

Byen er massiv, så det er dog rart at vide hvilke områder du skal opholde dig i. Nogle gode muligheder er Recoleta, Palermo og San Telmo. Tre bydele i absolut verdensklasse. Læs mere om hvor du bør bo i Buenos Aires her.

Blandt attraktioner vil jeg især fremhæve El Ateneo boghandlen, Museo Nacional de Bellas Artes, Caminito i La Boca-bydelen, samt de kendte fodboldstadioner i byen. Spis også gerne et måltid hos Don Julio, den mest kendte restaurant i Buenos Aires.

Bariloche

San Carlos de Bariloche, eller bare Bariloche som mange kalder byen, er nok den flotteste af dem alle i Argentina. Bariloche er en del af Patagonien og ligger i provinsen Río Negro, tæt ved Andesbjergene og lige op til søen Nahuel Huapi.

Det er netop beliggenheden ved søen og bjergene, som gør Bariloche så romantisk. Om sommeren er det grønt og smukt. Om vinteren sner det – ofte meget. Byen har fremragende restauranter, mange i tysk stil. Derudover er Bariloche kendt for sin guddommeligt smagende chokolade.

Der er et hav af hoteller, hostels og feriehuse i Bariloche. Så det er aldrig svært at finde overnatning. Dog er byen dyr – en af de dyreste i Argentina, hvis ikke den dyreste. Det skyldes den store turistmængde, som besøger Bariloche. Både argentinere og udlændinge rejser hyppigt dertil. Du skal derfor være opmærksom på, at det er en af de mest turistede destinationer i Argentina.

Jeg vil anbefale at tage et par dagsture, mens du er i Bariloche. Tag for eksempel på Camino de los Siete Lagos, en tur der går op til San Martín de los Andes og sender dig forbi syv flotte søer. Det nærliggende bjerg Cerro Catedral er fantastisk, og der er gode skimuligheder i nærheden, hvis du kommer om vinteren (det vil sige dansk sommer).

For at komme til Bariloche tager du flyet fra enten Buenos Aires eller en af de andre storbyer i landet. Billetterne er sjældent dyre, når først du er i Sydamerika.

Córdoba

Universitetsbyen Córdoba er bestemt også et besøg værd.

Det er Argentinas næststørste by og den har en meget central beliggenhed i landet, hvilket gør det nemt at komme forbi. Der går både fly og bus til Córdoba fra Buenos Aires og alle de andre væsentlige byer i Argentina.

Men hvorfor egentlig besøge?

Mest af alt på grund af kulturen. Córdoba er en forholdsvis gammel by, når vi taler sydamerikanske standarder. Så der er meget at opleve. Det bedste område er det, der hedder Nueva Córdoba. Her er der en kæmpe park, mange museer, og et glimrende natteliv. Længere mod nord ligger det historiske centrum, hvor du finder flot arkitektur.

Cordobeserne er måske de venligste argentinere der findes, så det er nemt at socialisere. Vær dog opmærksom på at det er en meget ung by, stærkt præget af de universitetsstuderende. Det er derfor nemmest at møde andre, hvis du selv er ung, dvs. i 20’erne. Men alle kan nyde et besøg til Córdoba – ingen tvivl om det.

Hvis du besøger byen, vil jeg også anbefale at tage et par dagsture til nogle af de mindre steder i Córdoba-regionen. Heriblandt Villa Carlos Paz, Cosquin, La Falda, samt Villa General Belgrano – sidstnævnte vil blive nævnt igen senere i denne artikel.

Mendoza

Mendoza er ikke den største by i Argentina, men den er klart en af de mest interessante.

Først og fremmest kendt for sin vinproduktion – derfor besøger mange vinelskere Mendoza. Hvis du selv er til vin, bør byen rangere som en af de vigtigste prioriteter på din Sydamerika-tur. De lokale vin i Mendoza er ikke helt på niveau med de chilenske, men tæt på – og der er masser af muligheder. For et par årtier siden havde Mendoza ry for at producere dårlig vin, men det omdømme er efterhånden tabt, og nu mener de fleste, at provinsen producerer ganske respektabel vin, hvis ikke top ti i verden.

Udover vinen er der masser af historie i Mendoza. Jeg vil anbefale at tage på guidet rundvisning rundt i byen for at lære mere.

En dagstur til Sydamerikas højeste bjerg Aconcagua kan ligeledes anbefales. Altså ikke helt til tops – bjerget måler næsten syv kilometer – men tæt nok på til at kunne se det. Der arrangeres mange sådanne ture.

Ellers er maden god (og billig) i Mendoza. Service er fremragende på restauranter. Nattelivet kan være lidt tomt, hvis du rejser uden for sæsonen, men om sommeren er der masser af liv i Mendoza.

Tandil

Danskerbyen Tandil ligger i provinsen Buenos Aires. Ikke tæt ved byen, men længere mod syd i selve provinsen. Det tager omkring 4 timer at køre i bil fra byen Buenos Aires til Tandil, og cirka 5 timer hvis du tager en bus.

Kulturen i Tandil er meget præget af de danske immigranter, der tog til Argentina. De fleste bosatte sig nemlig i Tandil og i de omkringliggende byer, som dog er lidt mindre. En væsentlig procentdel af indbyggerne i Tandil har danske forfædre, og nogle taler endda dansk endnu. Der er danske kirker, butikker og lignende.

Hvis du er interesseret i at se, hvordan danske immigranter har sat sit præg på Argentina, så skal du til Tandil. Et ophold på et par dage er nok. Du kan planlægge tingene selv, eller du kan få arrangeret turen. Tandil er en by med godt 117.000 indbyggere, så den er mellemstor. Udover danske immigranter, har spaniere og italienere også sat præg på byens kultur. I det hele taget er den meget europæisk. Tidligere præsident Mauricio Macri kommer fra byen. Det danske kongehus besøgte Tandil og det såkaldte trekantsområde tilbage i 2019.

Ushuaia

Den sydligste by i verden hedder Ushuaia og ligger i provinsen Tierra del Fuego.

Vejrforholdene er barske, men hvis du kan overkomme det, så er Ushuaia et eminent rejsemål. I hvert fald anderledes end de fleste andre steder. Byen er ikke enorm, men den har omkring 80,000 indbyggere så der er noget infrastruktur og nogle ting at lave. Argentinerne elsker selv at besøge byen, og den er så småt ved at blive populær blandt udlændinge også.

Tierra del Fuegos nationalpark er oplagt at besøge. Der er gode muligheder for gåture i nærområdet af byen. Besøg desuden havnen og de vigtigste museer. Der er et par skiområder i nærheden.

Det sjoveste er dog selve følelsen af at være ved verdens ende. Eller tæt på, i hvert fald. Du kan tage flyet til Ushuaia fra Buenos Aires, når først du befinder dig i Argentina.

San Martín de los Andes

San Martín de los Andes ligger ved de kendte syv søer i provinsen Neuquén, ikke langt fra Bariloche.

Faktisk minder Bariloche og San Martín de los Andes rigtigt meget om hinanden. De er begge små hyggelige byer, der ligger ved en sø, omgivet af bjerge. Der er muligheder for at stå på ski i nærheden. Og rigtigt gode restauranter.

Mens der er masser af international turisme i Bariloche, er turismen i San Martín de los Andes mest præget af indenrigsrejsende fra andre argentinske provinser. Det giver en mere lokal følelse. Priserne er også lidt lavere end i Bariloche, så derfor vil du ofte høre argentinere sige, at de foretrækker San Martín frem for Bariloche.

Salta

En forholdsvis stor by i det nordlige Argentina. Kulturen er væsentligt anderledes i Salta end i fx Buenos Aires og Córdoba. Her er det nemlig mindre europæisk og mere præget af lokalfolket, altså indianerne i Argentina.

Selve arkitekturen i Salta er dog kendt for sin gamle spanske kolonialstil. Det er meget smukt og kan til forveksling ligne steder i Mexico, for eksempel. Der er meget arkitektur at opleve – nogle vil endda sige, det er det vigtigste ved at rejse til Salta. Der er mange flotte kirker. Men også museer, du kan besøge.

Folk er generelt venlige i Salta, og byen har gode restauranter og barer. Derfor er det en fornøjelse at besøge byen. Vær dog opmærksom på varmen – Salta ligger langt mod nord, og temperaturen kan blive høj, især om sommeren. Det er dog intet problem, så længe du er forberedt.

Hvis du befinder dig centralt i Argentina, eller allerede besøger andre steder i den nordlige del af landet, kan du nemt nå Salta via bus. Ellers kan du flyve, blandt andet fra Buenos Aires og Córdoba. Der er afgange hver dag i begge retninger.

Cataratas del Iguazú

Også kendt som Iguazú-vandfaldene. Disse vandfald ligger ved grænsen mellem Argentina og Brasilien. I øvrigt meget tæt på Paraguay, også.

Det er et af de vigtigste naturlige vidundere som Sydamerika har at byde på. Meget smukt at se. Faldhøjden er over 70 meter, og der løber ufatteligt meget vand igennem området. Mange anbefaler at se vandfaldene fra den brasilianske side, så det kan overvejes. Det ser dog mere dramatisk ud fra den argentinske side. Hvis du har mulighed for det, så oplev Iguazú fra begge sider!

Vær opmærksom på det er et tropisk område. Det betyder du skal holde øje med klima, myg, osv. Det er muligt at rejse til Cataratas del Iguazú helt på egen hånd, men lige ved denne destination vil jeg anbefale et få arrangeret turen, da det gør det hele lidt nemmere.

Villa General Belgrano

En mindre by i Córdoba-provinsen, syd for selve byen Córdoba.

Villa General Belgrano er præget af en tysk stil. Der er masser af gode værtshuse med det jeg vil kalde de bedste øl i landet.

Oktoberfesten i Villa General Belgrano er den tredjestørste i verden – kun overgået af den lokale i Bayern, samt af Blumenau i Brasilien.

Hvordan kommer man dertil? Tag først flyet til Córdoba; sæt dig derefter i en bus der går til Villa General Belgrano. Busturen er ikke så lang, og de fleste busser er overraskende behagelige. Et ophold på 1-2 dage er fint hvis du bare vil have et indtryk, men hvis du kommer til Oktoberfest, bør du opholde dig i en uges tid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top