Flyselskaber i Argentina

Flyselskaber i Argentina - Aerolineas Argentinas er det største

Skal du rundt i Argentina? Det er så vidt muligt nemmest at flyve. Argentina har et nationalt luftfartsselskab, men der er med årene også dukket nogle lavprisselskaber op. Samtidig er der internationale selskaber, der jævnligt flyver til og fra Argentina. Få overblikket her.

Vi starter med at nævne de vigtigste selskaber, når det gælder indenrigsrejser i Argentina. Dernæst gennemgår vi de internationale selskaber, der er mest aktive i landet.

Aerolíneas Argentinas

Det vigtigste, største og ældste flyselskab i Argentina hedder Aerolíneas Argentinas.

Selskabet har et hav af ruter rundt omkring i landet og dækker alle de mest nævneværdige lufthavne – ofte med flere daglige forbindelser til og fra Buenos Aires, og desuden med forbindelse mellem mange af de sekundære byer, som fx Bariloche til Mendoza, Córdoba til Salta, og lignende.

Samtidig er det et flyselskab med en glimrende sikkerhedshistorik. Aerolíneas regnes generelt som et meget sikkert selskab at flyve med.

Service afhænger af hvor langt du skal. Har du en rute på 45 minutter? Så skal du ikke forvente noget service eller måltid i flyet. Rejser du 2 timer eller mere vil du ofte blive tilbudt drink og snack.

Priserne er yderst overkommelige inden for Argentinas egne grænser. Men det er dyrt at rejse med Aerolíneas hvis du skal rejse mellem Argentina og et andet land.

Aerolíneas er forholdsvis fleksible med baggage, og det er ikke dyrt at tilkøbe mere. Det er ikke tilfældet ved lavprisselskaberne, så hvis du rejser med flere kufferter og tasker, bør du klart bruge Aerolíneas for at komme rundt i landet. Det er generelt det bedste selskab at benytte i Argentina.

Flybondi

Et billigt flyselskab der opererer i Argentina. Hvis du rejser på budget og ikke har så meget baggage med dig, så kan Flybondi være et fint valg.

Selskabet blev etableret i 2018 og er derfor meget nyt. Det er lidt a la Ryanair i Europa: Der benyttes kun Boeing 737-800 fly, service er minimal medmindre du vil betale ekstra for ting, og baggage skal næsten altid tilkøbes udover billetprisen.

Til gengæld kan du komme rundt i Argentina for ganske få penge. De fleste billetter koster nogle få hundrede kroner, hvis du reserverer lidt tid på forhånd.

Flybondi er i øvrigt et fint alternativ i alle tilfælde, når Aerolíneas Argentinas er fuldt booket.

Hovedkvarteret er i Aeroparque i Buenos Aires. Herfra kan du flyve 14 forskellige steder hen. Derudover er der en portion ruter fra Córdobas lufthavn. Og hvis du flyver fra Ezeiza, den store internationale lufthavn i Buenos Aires, er der forbindelser med Flybondi til både Brasilien, Paraguay og Uruguay.

JetSmart

JetSmart er et chilensk selskab, men underafdelingen JetSmart Argentina har fuldt fokus på de argentinske destinationer og har registreret sit hovedkvarter i Buenos Aires.

Det er et billigt selskab, som er endnu nyere end Flybondi. Det startede i 2019, og der er primært fokus på forbindelser mellem de store byer i Argentina + forbindelser fra Buenos Aires til diverse feriebyer.

Derudover er der en fast rute mellem Buenos Aires og Santiago de Chile, som er væsentligt billigere end Latam, hvis du kan undvære baggage eller kun rejser med én kuffert.

Ulemperne ved JetSmart er at tidspunkterne ofte er lidt skæve: Som i at man rejser meget tidligt om morgenen, sent om aftenen, osv. Samtidig kritiseres de af nogle kunder for baggagehåndteringen. Vil du være på den sikre side, så book hos Aerolíneas Argentinas, men rejser du kun med håndbagage og vil du gerne spare penge, så prøv endelig JetSmart som har nogle brugbare ruter rundt i Argentina.

Andes Líneas Aéreas

Også bare kendt som Andes. De har hovedkvarter i Salta i det nordlige Argentina. Herfra er der forbindelser til de øvrige argentinske storbyer og ferieresorter.

Jeg har aldrig selv rejst med dem, og deres hjemmeside byder ikke umiddelbart på nogle booking-muligheder. Men man kan måske prøve at booke gennem tredjepartssider og se hvordan mulighederne er.

Internationale selskaber med ruter til Argentina

Chilenske Latam forbinder Buenos Aires, Córdoba, Mendoza og Bariloche med Santiago og andre chilenske byer. Du kan også flyve med Latam videre til Brasilien.

Gol forbinder Buenos Aires med Rio de Janeiro i Brasilien.

Avianca tager dig videre til Colombia.

Ellers er der alle de nationale selskaber, der har ruter til Buenos Aires fra deres egne hovedkvarterer. For eksempel: Lufthansa til Frankfurt, KLM til Amsterdam, British Airways til London, AirFrance til Paris, Emirates til Dubai, Delta og American Airlines til New York City og diverse amerikanske storbyer, osv.

Der er altså mange muligheder, hvis du vil til Argentina. Det vil altid kræve en mellemlanding hvis du rejser fra Danmark af. Men der er mange muligheder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top