Shopping i Buenos Aires – Her skal du handle ind

Shopping i Buenos Aires

Buenos Aires byder på masser af butikker, indkøbscentre og gademarkeder. Du kan finde stort set alt. Priserne varierer alt efter, om du vil købe lokale argentinske produkter (billige) eller importerede udenlandske produkter (dyre).

Men i begge tilfælde har du gode muligheder, så lad os se på, hvor du specifikt skal gå på shopping i Buenos Aires.

De vigtigste gader

Calle Florida er den vigtigste gade, når du skal på indkøb i Buenos Aires. Det er en lang gågade i centrum af byen, altså i Microcentro. Hvis du bor på hotel i Buenos Aires, er du formentligt tæt på Florida-gaden.

Der er masser af tøjbutikker, boghandlere, sportsbutikker, elektronikforhandlere, og meget mere. Udover de butikker du ser på gaden, er der mange indgange til såkaldte gallerier – altså indendørs shoppingcentre med mange forskellige butikker. Forskellen er dog, at ganske få af dem er kommercielle, og at mange er små private forretninger som har lejet lokaler og åbnet butik.

Desuden er der mange butikker (samt caféer og restauranter) ved Calle Floridas sidegader, især i den nordlige del. For eksempel mange læderforhandlere, hvilket Argentina er kendt for. Her kan du købe jakker, tasker, punge, bælter – og meget mere.

Avenida Corrientes er en boulevard, der er kendt for sine shows og restauranter. Men der er også mange forretninger, heriblandt med fokus på musik, film og lignende. Uden tvivl et sted du bør gå en tur – om det så er for at shoppe eller for bare at opleve Corrientes. Det er især på den strækning, hvor Avenida Corrientes går igennem nabolaget Once, at der er mange butikker. Tjek desuden sidegaderne.

I den hippe bydel Villa Crespo, omtrent ved krydset af Aguirre og Gurruchaga (og omegn), finder du et hav af butikker. Især med fokus på tøj. Priserne er gode, og det er et sikkert område at gå rundt at shoppe i.

I bydelen Belgrano, nærmere bestemt ved og omkring Av. Cabildo, er der alle slags butikker. Tag en taxi til Plaza Manuel Belgrano, og så er du i nærheden.

Tager du længere væk fra centrum finder du også gode (og mere lokale) muligheder. For eksempel i nabolaget Villa del Parque langs gaden Calle Cuenca.

Shoppingcentre i Buenos Aires

Galerias Pacifico er et centralt shoppingcenter i Buenos Aires

Shoppingcentre er der mange af. Min første og vigtigste anbefaling er det smukke Galerías Pacífico som ligger ved krydset mellem Calle Florida (den primære shoppinggade) og Av. Córdoba. Det er et utroligt smukt center, som får selv de flotte shoppingcentre i Europa til at se uinteressante ud. Med hensyn til forretningerne i Galerías Pacífico, så er der størst fokus på tøj, mode og accessories – og primært kendte mærker. Derfor er det ikke billigt. Samtidig er der mulighed for at købe oplevelser i centret, eksempelvis bestille færgetur til Uruguay.

Patio Bullrich i Retiro og Recoleta Urban Mall i Recoleta er to glimrende indkøbscentre som ligger i den nordlige del af bycentrum. Fine steder at handle ind, og samtidig ligger de tæt på hinanden, så du kan gå fra det ene center til det andet.

I Palermo finder vi Distrito Arcos Premium Outlet. Ikke et shoppingcenter, men så godt som. Det er et stort udendørs outlet med flere gode forretninger. Der er både internationale kæder og lokale, gode argentinske tøjbutikker. Det ligger lige ved Palermo-stationen, så at komme fra og til Arcos Outlet er intet problem.

Der er nogle lidt større centre i udkanten af byen. Jeg kan anbefale Dot Baires Shopping og Devoto Shopping. Mod syd er der Alto Avellaneda Shopping – et fint center, men går du rundt i området, så pas på. Generelt er shoppingmulighederne så gode i centrum, at du nok ikke engang behøver at tage ud til centrene i udkanten af Buenos Aires.

Gade- og loppemarkeder

Feria de San Telmo er det kendte søndagsmarked, der foregår hver søndag på gaden Defensa i bydelen San Telmo. Det er klart et sted, der er værd at besøge. Det er både en messe og et marked. Du vil se mange sælgere, som har unikke ting ved deres boder: Souvenirs, lædervarer, gammelt musik, smykker, tilbehør til mate-drikken, og alverdens andre ting. Desuden er der tangodans og mulighed for at købe street food og snacks.

Hvis du er i Buenos Aires på en søndag, handler det klart om at komme forbi Feria de San Telmo.

Hver dag i ugen kan du besøge Mercado San Telmo. Et indendørs, permanent marked der startede i 1897. Åbent hver dag og bør klart besøges. Der er både restauranter, barer, dagligvarer og fine butikker. Heriblandt med souvenirs, fodboldtrøjer, og gamle plader.

Feria de Mataderos er en messe som sætter fokus på argentinsk kultur. Som navnet angiver, er det i bydelen Mataderos, der ligger lidt længere væk fra centrum, men som stadig kan nås på ganske kort tid. Feria de Mataderos er også om søndagen. Jeg vil anbefale at tage til San Telmo messen først, og derefter besøge Mataderos. I Mataderos er der åbent til klokken 8 og faktisk fin aktivitet om aftenen. Det er mere lokalt, og knapt så turistet, selvom der selvfølgelig stadig er turister til stede. Masser af sjove ting, dans, musik og mad. Feria de Mataderos er nok det mest traditionelle og argentinske af dem alle. Det er nærmest et gaucho-marked.

Er du til bøger? Så besøg Feria de Libros ved Parque Rivadavia. Der er fokus på bøger og magasiner – nye såvel som (meget) gamle!

Både lørdag og søndag kan du tage forbi Recoleta og opleve Feria de Artesanos de Plaza Francia. Der er fokus på håndlavede, originale genstande. Du kan finde meget interessant, og markedet føles lidt anderledes. Mere kunstnerisk marked end de øvrige.

I Palermo er der også et marked: Nær Plaza Serrano finder du endnu en ‘feria’. Her er der mere fokus på klæder, smykker, accessories, og således. Oplagt sted at besøge, hvis du overnatter i Palermo.

Skomagere i Buenos Aires

Jeg kan varmt anbefale skomageren Correa til mænd. De laver flotte lædersko i mange forskellige slags. Forretningen er familieejet siden 1955. Priserne er yderst gode for håndsyede herresko i forhold til, hvad det koster i Europa. Betjeningen er fantastisk – de er meget venlige hos Correa, og de yngste i familien taler også engelsk. Der hænger en dansk avisartikel på væggen, fra engang hvor en journalist fra Børsen besøgte Correa. Da jeg besøgte dem, gav de mig en fuld rundvisning i forretningen, også i baglokalet hvor skoene laves.

Skomageren ligger i bydelen Almagro på addressen Mario Bravo 750. Overfor har de en butik med damesko.

Skræddere i Buenos Aires

Der er utallige skrædder i Buenos Aires, som kan tilrette tøjet. Hvis du vil have bespoke, så er der to muligheder, hvoraf den bedste efter sigende skulle være Franciscano Sastre ved Esmeralda 980. Han er den yngste skrædder i Buenos Aires, men kigger vi på billeder, er hans klæder nok de bedste i byen.

Sådan betaler du

Argentinerne betaler typisk med MercadoPago. Det er en slags MobilePay. Men det har du ikke adgang til som udlænding, så lad os se på mulighederne.

Generelt er det bedst at betale kontant. Mange forretninger vil give dig 5-10% i rabat, hvis du betaler kontant. Det kan gøres med pesos (ARS), dollars (USD) og indimellem også med euro (EUR). Du kan altid spørge i forretningen hvad de accepterer. Men det er meget mere normalt at bruge kontanter i Argentina end det er i Danmark, så du kan generelt bruge kontanter de fleste steder – og nogle steder kun bruge kontanter.

For at få kontanter, bør du bruge Western Union til at overføre penge fra din konto til kontanter i din tegnebog. Her får du nemlig den bedste kurs. I øjeblikket bør man undgå at hæve penge i en automat, da det giver en meget dårlig kurs. Hvis du selv har medbragt kontanter i form af USD eller EUR, kan du veksle til ARS med folk på Calle Florida. Her vil du høre mange, der råber “Cambio, cambio!” – gå over til dem og bed om at veksle. De vil føre dig videre hen til et vekselhus, hvor selve handlen foregår.

Du kan også bruge dit kreditkort eller debitkort mange steder. Men ofte uden rabat, og nogle gange lægger de lidt ekstra oveni prisen. Men du kan gøre det – og vi danskere er jo så vante til at bruge kortet, så måske er det reelt den nemmeste måde. Udenlandske kort får en bedre kurs end den officielle kurs, men ikke en lige så god kurs som “blue dollar” kursen ved at betale kontant.

Told

Tjek toldreglerne når du skal hjem til Danmark. Afhængig af hvad og hvor meget du har købt for, skal du måske indberette det ved hjemkomst.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top