Hvor skal man bo i Buenos Aires? Her er de bedste områder

Hvor skal man bo i Buenos Aires

Buenos Aires er en massiv storby med et hav af områder og nabolag. Nogle af dem er kulturelt fremragende og meget, meget sikre. Andre af dem skal man passe på med. Få overblikket over de bedste områder her og find ud af hvor du skal bo i Buenos Aires.

Recoleta

Det mest velhavende område i Buenos Aires er Recoleta, som desuden har en meget central beliggenhed.

Der er fantastiske seværdigheder – blandt andet kirkegården og de mange museer – og samtidig mange gode shoppingmuligheder i Recoleta. Arkitekturstilen minder rigtigt meget om Europa, og du vil nogle gange føle at du går rundt i Paris eller Madrid, frem for en sydamerikansk hovedstad.

Recoleta er et af de sikreste områder i Buenos Aires, da der altid er masser af politi og private vagter omkring.

Prismæssigt er Recoleta et af de dyreste, hvis ikke dét dyreste nabolag i byen. Især hotellerne er dyre, men de er til gengæld også gode. Lejligheder findes til ret billige penge, præcis som alle andre steder i Buenos Aires, på grund af den dårlige argentinske økonomi.

Hvem egner området sig til? Helt klart til dig der ønsker det bedste – både med hensyn til kvalitet og beliggenhed – og som er villig til at betale lidt ekstra for det.

Puerto Madero

Et moderne område ved vandet, i den østlige del af Buenos Aires. Puerto Madero er blevet populært, men det er også byens dyreste område – både når det gælder hoteller og restauranter.

Hvis du er til skyskrabere, moderne livsstil og innovation, så er Puerto Madero fremragende. Hvis du er til historie, så kan det stadig fungere, da traditionelle områder som San Telmo, Microcentro og Retiro alle er inden for kort gåafstand.

Men igen: Det er dyrt. Der er ikke meget fast beboelse i Puerto Madero, det handler mest om forretningslivet og om turisme. Så du kan finde virkeligt gode hoteller – heriblandt mange femstjernede – men du skal være villig til at betale.

Jeg vil mene, at Puerto Madero egner sig godt til forretningsrejsende. Som turist kan det overvejes. Efter min mening er det ikke det mest interessante, men til gengæld har du høj sikkerhed og masser af luksusoplevelser i nærheden.

Microcentro

Microcentro dækker over byens ultimative midtpunkt. Det er ikke nær så omfattende i størrelse som andre bydele, og det byder både på fordele og ulemper.

En stor del af hotellerne i Buenos Aires ligger her. Det er også her, forretningslivet er på sit højeste. Mange lokale arbejder i Microcentro, men bor der ikke. Resultatet er at Microcentro er særdeles travlt om dagen, men kan være forholdsvis øde om natten.

De fleste banker har hovedkvarter i Microcentro, så du vil se mange folk i jakkesæt og fint tøj om dagen.

Turistmæssigt er der fine attraktioner: Blandt andet Obelisco, Plaza de Mayo og Centro Cultural Kirchner – samt utallige teatre, hvis du går langs den østlige del af Avenida Corrientes.

Hvem egner området sig til? Turister som gerne vil have mange oplevelser, og som foretrækker at lave ting om dagen frem for om natten.

San Telmo

San Telmo ligger syd for Microcentro og er et af de mest historiske nabolag i Buenos Aires.

Kendt for sine brostensbelagte gader og for den ugentlige feria hver søndag – et gademarked, hvor du kan finde stort set alt. Der er mange fine caféer, restauranter og vinhandlere i San Telmo. Musik på gaden ses indimellem. Samtidig er der masser af barer, flere af dem af høj kvalitet, om end det godt kan knibe lidt med natklubber.

Generelt et rigtigt godt sted at bo. San Telmo er sikkert om dagen, men om natten kan det variere. Gå ikke rundt alene om natten, og slet ikke med en mobil i hånden. Men går man en gruppe sammen, er alt OK. Om dagen kan du stort set gøre hvad du vil.

Der er masser af hoteller og hostels i San Telmo, så det er et populært turistområde.

Hvem egner området sig til? Historisk interesserede rejsende, samt dem som går op i øl og vin af høj kvalitet – da der netop er mange barer og vinhandlere.

Palermo

Palermo er byens største område og er uofficielt opdelt i flere zoner: Palermo Hollywood, Palermo Soho, Alto Palermo, Las Cañitas, osv.

Uanset hvilket Palermo-område du opholder dig i, vil du have det sjovt. Palermo er en sjov blanding af almindelige beboelsesbygninger og et natteliv i verdensklasse.

Både lokale og turister tager til Palermo for at feste. Natklubber kaldes for boliches i Argentina, og dem er der mange af i Palermo. Især Palermo Hollywood og Palermo Soho er kendte for nattelivet. Samtidig er der mange restauranter, igen af høj kvalitet, så man kan nemt finde steder at spise ude.

Sjovt nok er der ikke så mange hoteller i Palermo, som i de andre bydele, der tidligere er blevet nævnt. Palermo har ikke altid været et populært og turistet område, men det er det blevet over de seneste årtier. Det forventes at der vil komme flere hoteller i området i fremtiden. Lige nu vrimler det til gengæld med Airbnb ferielejligheder, så du kan alligevel nemt finde steder at opholde dig i Palermo – endda til fornuftige priser.

Udover nattelivet er der også andre tiltrækningspunkter. Heriblandt de mange grønne områder – det nordlige Palermo har ufatteligt flotte parker – samt mange gode shoppingcentre og butiksgader.

Angående sikkerheden: Spørger du mange lokale, vil de sige at Palermo er et af de allersikreste områder. Og det er også rigtigt, når det gælder vold. Men når det gælder tyverier er Palermo faktisk det område, der har flest. Det hænger selvfølgelig også sammen med at det er byens største område. Så pas på dine ejendele, når du går rundt, men ellers er der ingen grund til bekymring.

Palermo egner sig mest til rejsende, der gerne vil feste, men også til rejsende der bare gerne vil opleve lokalkulturen. Trods det rige natteliv er der også mange rolige gader i Palermo, så det er ikke et problem at få en god nattesøvn. Hvis du ankommer til Buenos Aires via lufthavnen Aeroparque, er du meget tæt på Palermo og kan spare en del tid ved at finde overnatning der.

Villa Crespo

Formentligt det sikreste område i det centrale Buenos Aires. Samtidig et område, der er ufatteligt populært blandt de lokale, og endnu ikke helt så populært blandt turister, da det ligger længere væk fra det historiske centrum.

Villa Crespo ligger sydvest for Palermo og et længere stykke vest for Microcentro i Buenos Aires. Der er restauranter i verdensklasse, som slet ikke koster ret meget at spise hos. Der er også barer af rigtig fin kvalitet, samt masser af butikker.

Historiske seværdigheder er der ikke helt så mange af. Så hvis du blot skal til Buenos Aires i et par dage for at opleve seværdigheder, vil jeg ikke anbefale Villa Crespo. Men hvis du har et længere ophold foran dig, gerne vil socialisere med lokale – især unge mennesker – så er Villa Crespo det bedste. Meget sikkert i øvrigt. De lokale i Buenos Aires elsker området, så det siger lidt om hvad du kan forvente.

Hoteller er der ikke mange af, men du kan finde et par stykker. Ferielejligheder på Airbnb er nemmere at spotte. Så den løsning kan klart anbefales.

Caballito

Caballito ligger syd for Villa Crespo og er igen et fantastisk område. Vil du gerne undgå turistmængderne i Buenos Aires og stadig være i et dynamisk og forholdsvis sikkert område? Så find en ferielejlighed i Caballito. Det er meget populært blandt de lokale, præcis som Villa Crespo, men turister kender stort set ikke til det (endnu).

Der er flere flotte parker i Caballito, samt gode restauranter. Barer er der også. Masser af offentlig transport forbinder Caballito med resten af Buenos Aires, så det er intet problem at komme rundt. Shoppingmuligheder er der mange af. Knap så mange historiske seværdigheder til gengæld, så Caballito egner sig bedre til folk der vil opleve det nuværende Buenos Aires og de nuværende kulturstrømninger, frem for de gamle attraktioner.

De lokale elsker Caballito, præcis som de elsker Villa Crespo. Giv det en chance hvis du vil opleve noget andet end de traditionelle turistområder i byen.

Belgrano

Belgrano er et forholdsvis stort nabolag nord for Palermo. Mest kendt for beboelsesbygninger og for at være et af de mere rolige og sikre områder i Buenos Aires. Hvis du går en tur langs de vigtigste gader og boulevarder i Belgrano vil du se, at stort set hver bygning har sin egen sikkerhedsvagt 24/7, så det bidrager væsentligt til sikkerheden i området.

Der er noget shopping, nogle museer, og nogle interessante kvarterer inde i selve Belgrano. Du finder blandt andet Buenos Aires Chinatown her.

Offentlig transportmuligheder er lidt begrænsede: Beboerne i Belgrano har traditionelt været velhavende og har ikke ønsket for mange bus- og metrostationer i deres område. Palermo er dog inden for gåafstand, og du kan altid tage en taxi eller en Cabify for at komme videre rundt i byen. Hoteller vrimler det ikke med, men ferielejligheder er nemme at finde – præcis som det er tilfældet i flere andre af Buenos Aires’ nabolag lidt uden for det historiske centrum.

Jeg vil dog ikke anbefale Belgrano til turister, da det ofte ender med at være for kedeligt. Men skal du være i Buenos Aires over en længere periode og gerne vil have noget roligt, sikkert og flot, og du har råd til at tage taxi regelmæssigt for at komme rundt, så er Belgrano et virkelig godt valg.

Hvilke områder skal man undgå?

Der er nogle områder, der muligvis er centrale eller spændende, men som ikke nødvendigvis er gode at opholde sig i på hele opholdet.

La Boca er et populært turistområde, især på grund af det farverige gademuseum Caminito. Du skal uden tvivl besøge Caminito – det er det værd. Men at bo i La Boca på hele opholdet? Helst ikke. Det kan godt føles lidt usikkert, især hvis du rejser alene, så der er som regel bedre muligheder.

Monserrat er et fint område, direkte vest/nordvest for San Telmo, og der er mange hoteller i området. Men om natten kan det igen være lidt skummelt. Og pas på med gå ind på natklubber, du ikke tidligere har besøgt – man kan godt risikere at finde noget skummelt (jeg taler af erfaring).

Balvanera er endnu et centralt område, som er fint om dagen, men lidt farligt om natten. Der er attraktioner, og da også nogle hoteller, men jeg synes der er bedre muligheder. Balvanera kan være interessant, især på grund af arkitekturen og på grund af mange fine butikker – især musikhandlere. Nabolaget Once ligger i Balvanera og er kendt som det jødiske nabolag i Buenos Aires. Kan være ret interessant, men igen – du kan nøjes med at besøge det om dagen, uden faktisk at bo i området.

Vi har også Retiro, som er en blandet fornøjelse. Nogle gader i Retiro er fremragende, men hvis du går det forkerte sted hen (kan nemt ske, blot få gader væk) kan der være risiko for kriminalitet. Retiro er hjemsted for byens primære busterminal. Her kan man godt tage hen, men pas på dine tasker og kufferter, da der indimellem er tyve på udkig. Besøg under ingen omstændigheder den nordlige tredjedel af Retiro, medmindre det er med en guidet tour. Den sydlige del kan være OK, især hvis du finder et godt hotel. Det er et businessområde, præcis som Microcentro, så der er hoteller af høj kvalitet. Masser af aktivitet om dagen, men kan være lidt øde om natten. Mange lokale venner har fortalt mig, at de ikke føler sig trygge ved Retiro om aftenen, så det kan man tolke som man vil.

Derudover giver det generelt ikke mening at være for langt væk fra centrum, medmindre du finder et moderne og dynamisk område som fx Villa Crespo eller Caballito, hvor det i det tilfælde er besværet værd. Forstadsområderne er alligevel de farligste i Buenos Aires, så vælg helst et af de populære områder til et ferieophold.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top