Hostel i Mendoza – Her er det bedste valg

Hostel i Mendoza - Guide til valg af vandrehjem

Mendoza er en by med flere gode hostels at vælge imellem. Min anbefaling er dog at overnatte hos det hyggelige Gorilla Hostel, som har behagelige senge og fine fællesområder hvor du kan møde andre rejsende.

Det hostel vil jeg fortælle lidt mere om herunder. Til sidst får du også et par alternative forslag, hvis du ønsker at kigge på flere hostels i Mendoza.

Det bedste hostel i Mendoza

Gorilla Hostel – Book her

Gorilla Hostel

Jeg overnattede på dette hostel anden gang jeg var i Mendoza, og jeg synes generelt, det er byens bedste vandrehjem. Især på grund af beliggenheden der er tæt på Arístidis Villanueva, der er den primære gade i Mendoza for restauranter og underholdning.

Desuden er folk generelt venlige på dette vandrehjem. Både personalet og de andre gæster. Man føler sig generelt godt tilpas, og de har nogle aktiviteter til rådighed, som man kan tilmelde sig.

Jeg valgte selv et værelse med 4 senge for at have mindst mulig larm, og det virkede – folk var meget respektfulde, hvilket jo ellers er lidt usædvanligt i latinamerikanske hostels. Langt de fleste gæster var enten andre argentinere eller englændere der var på ferie. Gorilla Hostel har værelser fra 4 senge og op til 8. Der er også værelser som kun er for piger.

Nedenunder vil jeg gå lidt i dybden med hver af de fordele, som vandrehjemmet har at byde på.

Central beliggenhed

Beliggenheden er nok det bedste selling point. Dette hostel ligger nemlig helt centralt i byen, kun få hundrede meter væk fra Plaza Independencia, der generelt betragtes som Mendozas ypperste midtpunkt.

Mange af byens seværdigheder er inden for hurtig gåafstand. Eksempelvis den store Parque San Martín som ligger mod vest. Og du kan hurtigt komme hen til gaden Arístidis Villanueva, hvor mange af Mendozas bedste restauranter, barer og natklubber ligger. En gade, som pub crawlen hos Gorilla Hostel indimellem kommer forbi.

Aristidis gaden i Mendoza

Det er kort sagt et hostel, der ligger helt centralt i Mendoza, og som desuden er et ganske sikkert område – noget som altid er vigtigt når man rejser i Sydamerika.

Fine fællesområder

En anden ting, jeg godt kunne lide ved Gorilla Hostel, er de gode fællesområder. De har en terrasse udenfor, hvor der er bar, musik, siddepladser og diverse spil – heriblandt bordtennisbord som jo både kan bruges til boldspil og beer pong. Der er også udendørs pool, hvilket jo er rart, da der er varmt i Mendoza det meste af året. Byen har et rigtigt behageligt klima med meget lidt regn.

Indendørs er der et kæmpe spiseområde, hvor der serveres morgenmad hver morgen, og hvor der i højsæsonen arrangeres fælles aftensmad i form af parrilla. Der er køkken til fri afbenyttelse, og hvis du skal arbejde er der også et område til det.

Desuden er der et almindeligt hyggeområde, hvor der er TV, guitarer, behagelige sofaer og lidt brætspil. Overordnet synes jeg, der er fine fællesområder hvor man kan sidde og snakke med de andre rejsende. Vær dog opmærksom på, at mange af de besøgende er englændere, som jo er notoriske for at samle sig i store slæng og drikke sig mere fulde, end hvad de selv og omgivelserne kan holde til.

Små og store sovesale

Der er desværre ingen private værelser på dette hostel.

Til gengæld har de både sovesale for mange og for få personer. De mindste værelser har plads til 4, mens de største har plads til 8. Enkelte værelser har plads til 6. Så det er straks mere rimeligt end mange af de europæiske hostels, hvor man ofte ender 10-12 på en sovesal.

Jeg valgte selv et værelse for 4. Det var forholdsvis behageligt. Her er der ikke ret meget larm, folk respekterer hinanden, og sengene er egentlig okay. De er ikke super brede, men der er gardiner for, hvilket er en fordel. Der er et skab, som kan låses med hængelås, på alle vandrehjemmets værelser. Nogle værelser har WC på selve værelset, men det mest normale er, at man skal benytte toilletterne på gangen som generelt er af acceptabel kvalitet – nok endda god kvalitet, når vi tager højde for at det er et hostel.

Nem tilmelding til aktiviteter

Hver dag er der turistaktiviteter som du kan tilmelde dig hos dette hostel. Det er for eksempel guidede tours i byen, samt aktiviteter ude i selve regionen – deriblandt vinsmagning og bodegabesøg, hesteridning, faldskærmsudspring, eller busture til bjergene.

Det er lidt dyrt at tilmelde sig de ture, der går uden for byen, men det kan samtidig være nogle sjove oplevelser.

Du tilmelder dig ved at spørge i receptionen. Det er også der, betalingen foregår, hvis du tilmelder dig noget. Kan både være kontant og med kort.

I højsæsonen er der pub crawls der går til de lokale barer og ‘boliches’ (natklubber). Ofte med en større gruppe fra vandrehjemmet der tager af sted sammen. Vær dog opmærksom på, at der i lavsæsonen IKKE arrangeres pub crawls. Det var i hvert fald tilfældet da jeg besøgte første gang. Til gengæld er baren på vandrehjemmet stadig åben hver aften, og der kan man eventuelt falde i snak med andre og selv planlægge noget.

Varierende priser

Priserne hos Gorilla Mendoza varierer ufatteligt meget. Det kommer først og fremmest an på, om du rejser i højsæsonen eller i lavsæsonen.

Højsæsonen i Mendoza er fra december til februar. Her er der rigtigt mange argentinere fra andre dele af landet, som rejser til Mendoza. Det samme gør mange sydamerikanere, især brasilianere og chilenere. Derfor stiger priserne, og man skal forvente at betale lidt over 320 kroner pr. nat i højsæsonen.

I lav sæsonen, hvor der er knap så mange latinamerikanske gæster og flere europæere/amerikanere, er priserne lavere. Her kan du ofte booke overnatning til omkring 150 kroner pr. nat.

Jeg har også lagt mærke til, at du får den bedste pris hvis du booker tæt på din ankomst. Priserne er billigst, hvis du reserverer seng få dage før du ankommer, og priserne er acceptable, hvis du reserverer inden for en måned. Det skyldes, at Gorilla Hostel sænker priserne for nærliggende datoer, da de gerne vil have så høj kapacitet som muligt. Lad derfor være med at reservere for tidligt, da prisen er væsentligt højere. Book helst en måned forud for din ankomst, og inden for en uge hvis du virkelig vil have den bedste pris.

→ Gå til Gorilla Hostel og se de aktuelle priser her!

Andre gode hostels i Mendoza

Gorilla Hostel er uden tvivl det dyreste hostel i Mendoza. Det er det bedste, men hvis du ønsker at betale lidt mindre, kan du vælge et af byens andre vandrehjem som har priser, der ofte er halvt så billige. Det er alligevel en fordel, især hvis du skal på et længere ophold.

Jeg kender nogle som har arbejdet som frivllige på Panda Hostel Mendoza, og de siger generelt at det er et godt sted. Det er et lidt mere simpelt hostel, hvor der er knapt så mange faciliteter og fællesområder. Men de kan stadig hjælpe med at arrangere aktiviteter. Og så er de kendte for god renlighed. Prismæssigt ligger de omkring 200 kroner pr. nat i højsæsonen og endnu billigere resten af året.

Casa Pueblo Hostel er en anden mulighed som jeg selv har lidt erfaring med. Det er et hostel, der ligger lidt uden for centrum, men til gengæld tæt på busterminalen. Der er god værdi for pengene – du kan få overnatning til cirka 120 kroner pr. nat i højsæsonen – og dette vandrehjem har både private og fællesværelser. Det er mest europæere, der bor der. Et hyggeligt, men lille hostel og der er ofte fuldt booket, når du kommer tæt på rejsedatoen. Derfor er det et sted, hvor du skal booke lidt tid i forvejen – omvendt Gorilla Hostel.

Og til sidst er der Rafa’s House som har et godt ry og en central beliggenhed. Et meget socialt hostel med morgenmad og hvor der både er private værelser, samt værelser kun for mænd, og værelser kun for kvinder.

Konklusion

Mendoza er en skøn by at besøge. Hvis du rejser solo, så overvej at bo på et hostel, da det er en god mulighed for at møde andre rejsende, som man kan lave aktiviteter sammen med.

Mit foretrukne vandrehjem i Mendoza er Gorilla Hostel. Det er godt nok det dyreste hostel i byen, men jeg synes det er pengene værd på grund af de faciliteter og fællesområder de har. Plus beliggenheden selvfølgelig.

Hav en god tur til Mendoza! Læs mine andre artikler om Argentina, hvis du skal videre rundt i landet på din rejse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top