Sydamerika Rejseplan – Forslag til rute i Sydamerika

Sydamerika rejseplan

Vil du gerne en tur til Sydamerika og opleve alle de bedste destinationer som kontinentet har at byde på? Så kræves der en del planlægning. Flere rejsebureauer har pakkeløsninger, men du kan også planlægge det hele selv.

Her er et forslag til en rejseplan i Sydamerika – eller en rute i Sydamerika, hvilket måske er mere præcist. Du kan vælge at følge den, eller du kan bare bruge den som inspiration.

Første destination: Rio de Janeiro, Brasilien

Flybilletter til Brasilien og Colombia er typisk de billigste, så det giver mening at starte et af disse steder.

Vi lægger ud med den kendte storby Rio de Janeiro, som ligger ud til det sydlige Atlanterhav. Der er kultur, strand og byliv samlet i ét.

Det er en fantastisk rejsedestination, som alle bør opleve. Og en interessant start på eventyret i Sydamerika.

Anden destination: Iguazú-vandfaldene, Brasilien/Argentina

Fra Rio går turen videre til Iguazú-vandfaldene, som ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina, og i øvrigt også tæt på Paraguay.

Det vigtigste er at opleve vandfaldene, som er et naturligt vidunder. Men du kan endvidere tilbringe et par dage i området og opleve grænsebyerne.

Tredje destination: Buenos Aires, Argentina

Fra lufthavnen Cataratas de Iguazú kan du flyve til Argentinas hovedstad, Buenos Aires.

Dette bør være det længste stop på turen, altså der hvor du tilbringer flest dage. Simpelthen fordi Buenos Aires er en så spændende by, fuld af kultur og historie. Samtidig er byen forholdsvis sikker.

Hvad bør man lave? Se noget fodbold, spise gode bøffer, opleve et tango show, gå på shopping, eller bare slentre rundt i gaderne på den by i Sydamerika, der minder allermest om Europa.

Fjerde destination: Bariloche, Argentina

Tag flyet sydpå til San Carlos de Bariloche – en skøn lille by med en stemning, der minder lidt om mellemstore alpebyer i Tyskland og Schweiz.

Den skønne sø Nahuel Huapi giver en romantisk stemning, og der er heller ikke langt til bjergene, hvor du kan stå på ski, hvis du kommer om vinteren.

Bariloche er blandt andet kendt for chokolade og øl. Der er vanvittigt mange gode restauranter i byen.

Og så ligger den i øvrigt i Patagonien. Jeg vil anbefale at tage på den tur, der hedder Camino de los 7 Lagos – ruten langs de syv søer – som går op til byen San Martín de los Andes. Man kan fint klare det som en dagstur, mens man bor på hotel i Bariloche. Stort set alle hotellerne kan endda hjælpe med at tilmelde dig sådan en dagstur.

Femte destination: Santiago, Chile

Efter Bariloche går turen til Chile, hvor fokusset ligger på den dynamiske hovedstad Santiago.

Det er en af de mest moderne byer i Sydamerika, hvilket står klart når man ser områderne Providencia og Las Condes.

Maden er undervurderet i Chile, så prøv deres retter. Nattelivet i Santiago er overraskende godt. Dagsture til nærliggende Viña del Mar og Valparaíso er oplagt. Hvis du har længere tid, kan du endda tage op til Atacama-ørkenen, som ligger lidt længere væk, men som du kan flyve til fra Santiago.

Sjette destination: Lima, Peru

Lima er en lidt sjov by at besøge. De fleste besøger den for at spise – det peruvianske køkken er nemlig blevet særdeles anerkendt, og der er mange fremragende restauranter i Lima, som i øvrigt har rimelige priser.

Det er også det bedste sted at opleve den nutidige peruvianske kultur, som bør være ret anderledes i forhold til de andre destinationer, der indtil videre har været den del af ruten.

Syvende destination: Cusco & Machu Picchu, Peru

Der er mere Peru, for fra hovedstaden Lima går turen til Cusco. Endnu en spændende, og måske mere historisk by.

I nærheden finder vi Machu Picchu, det kendte citadel i bjergene, som klart er et af højdepunkterne i Sydamerika (bogstaveligt talt). Det er et vidunder, som bør ses, og derfor er det en meget vigtig destination på denne rejseplan til Sydamerika.

Ottende destination: Bogotá, Colombia

Den sidste del af ruten omfatter Colombia, og med fokus på hovedstaden Bogotá. I Bogotá er der fine og sikre områder, hvor man kan opholde sig uden problemer. Flybilletter hjem til Europa er generelt også billigere fra Bogotá end fra så mange andre destinationer, da selskabet Avianca ofte har gode priser.

Hvordan du tilbringer tiden i Colombia er op til dig. Det er muligt at være i Bogotá hele tiden, men så snyder du også dig selv for de caribiske strande og de andre spændende storbyer i Colombia, som fx Medellín. Så prøv eventuelt at inkludere nogle andre destinationer i landet. Det er generelt ikke et problem at komme rundt, for der er masser af indenrigsfly, blandt andet til Medellín og Cartagena.

Konklusion

Det var hermed et forslag til en rute i Sydamerika, eller en rejseplan for Sydamerika, som omfatter otte primære destinationer og med mulighed for flere i form af dagsture eller forlængelser.

Sydamerika er et ufatteligt interessant kontinent – og altid en garanti for oplevelser, som man ikke kan få hjemme i Europa. Planlæg din rute og tag af sted!

Se også mit ruteforslag til Argentina, hvis du ønsker at sætte fokus på et enkelt land og dets kultur.

Billede: Google Maps

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top