Seværdigheder i Buenos Aires: 10 steder du skal opleve

Seværdigheder i Buenos Aires

Den største by i Argentina har masser at byde på. Seværdigheder er der nemlig nok af i Buenos Aires, da det er en af verdens førende kulturbyer. Du finder attraktioner, der relaterer sig til alt fra kunst og religion til fodbold og dans.

Jeg har udvalgt mine 10 yndlingsseværdigheder i byen, som er beskrevet herunder. De er, efter min mening, de vigtigste ting at opleve i Buenos Aires:

Teatro Colón

Buenos Aires er hjemsted for et af verdens ti mest anerkendte operahuse. Det hedder Teatro Colón og stod klart i 1908. Førhen var der et andet teater samme sted, men man ønskede at forbedre akustikken. Den dag i dag har Teatro Colón stadig den bedste akustik i verden, og der er regelmæssigt store forestillinger og koncerter i Colón.

Som turist har du to muligheder: Du kan få en guided rundvisning, se operahuset og høre historien bag. Det er et smukt sted, så det betaler sig. Prisen er omkring 100 kroner.

Alternativt kan du købe billetter til en forestilling. Ofte noget dyrere, men det er dét værd. Husk at klæde dig pænt på!

Café Tortoni

På den majestætiske allé, Avenida de Mayo, ligger Buenos Aires’ ældste café.

Der er tale om Café Tortoni, som i øvrigt er en af de smukkeste caféer i byen. Der er en helt speciel stemning, god kaffe og medialunas, samt lidt kunst her og der.

Tortoni har altid været et lidt kunstnerisk sted, da flere af Argentinas forfattere og malere har haft deres daglige gang her. Borges kom der for eksempel ofte.

Der er åbent for offentligheden, så du kan altid gå ind og få en kop kaffe, hvis bare der er plads. Åbningstiderne er 8 til 21 hver dag. Om dagen er det normalt bare en café, men om aftenen er der nogle gange musik og tango på programmet.

Du skal ikke betale en entré, men det forventes selvfølgelig at du køber noget at spise og drikke, når du er derinde.

Casa Rosada

Dette er præsidentbygningen i Buenos Aires. Landets præsident arbejder officielt fra Casa Rosada, og denne lyserøde bygning er en af de mest ikoniske i byen.

Den ligger ved Plaza de Mayo, hvilket er meget centralt i Buenos Aires. Du kan komme på gratis rundvisning i Casa Rosada, og det kan både foregå på engelsk og spansk.

Derudover er der et museum, som er en del af Casa Rosada. Her fokuserer udstillingerne på de tidligere præsidenter i Argentina. Du kan høre spændende historier og se ting, der er relateret til præsidenterne. Det er også gratis at besøge museet.

Hvis du vil have en rundvisning, skal du dog lave en reservation på forhånd, også selvom besøget er gratis. Gå til deres officielle hjemmeside her.

Plaza de Mayo

Pladsen, Casa Rosada ligger ved, hedder som sagt Plaza de Mayo. Det er et meget kendt sted i Buenos Aires og en rigtig stor plads. Her mødes lokale ofte, og som turist kan du nyde omgivelserne.

Der er nemlig også andre spændende og historiske bygninger omkring. Heriblandt Cabildo, en kolonibygning der er utroligt velbevaret.

Man bør absolut komme forbi Plaza de Mayo på en tur til Buenos Aires.

El Ateneo

En af mine egne favoritattraktioner i byen er El Ateneo Grand Splendid. Det er et gammelt teater, som er blevet omdannet til en stor og flot boghandel.

Boghandlens interiør ligner stadig et teater. Men der er bøger på hylderne overalt. Nogle gange afholdes særlige begivenheder i El Ateneo, som fx foredrag og besøg fra forfattere og musikere. Der sælges i øvrigt også et stort udvalg af musik, heriblandt plader. Argentinsk musik er fantastisk, så du kan med garanti få en god souvenir med hjem fra El Ateneo.

Boghandlen ligger i bydelen Recoleta. Det er gratis at gå ind, og du vælger naturligvis selv, om du vil købe noget. Mange kommer bare ind for at kigge, men hvis du vil have en bog eller en LP med hjem, så er det altid en mulighed.

Recoleta kirkegården

En meget kendt seværdighed i Buenos Aires er den store Recoleta-kirkegård. Det er den gravplads, hvor mange af de kendte argentinere hviler. Og der bliver ikke sparet på noget: Du vil se store mausoleer, veludsmykkede skulpturer, og meget mere. Det er ikke ligesom en normal kirkegård, og man skal heller ikke lade sig tro, at det er et trist sted at besøge. Faktisk er det en meget overdådigt og tilmed også historisk attraktion.

Og hvem er så begravet ved Recoleta gravpladsen? Det er mange af landets tidligere præsidenter, opfindere, kunstnere, Nobelprisvindere, m.v. Den mest kendte figur på gravpladsen er Eva Perón, og hendes grav får alle at se, når de kommer forbi kirkegården på rundvisning.

Du kan komme på gratis guidet rundvisning, men de fleste tours foregår som udgangspunkt på spansk. Det er dog stadig den bedste måde at opleve stedet på.

Museo Nacional de Bellas Artes

Det vigtigste museum i Buenos Aires er Bellas Artes. Der er fokus på fin, traditionel kunst. Og der er meget godt af slagsen. Den nærmeste sammenligning vil nok være Prado i Madrid.

I Museo Nacional de Bellas Artes finder du blandt andet kunst fra Goya, Rembrandt og Rubens. Samt mange andre europæiske – og naturligvis argentinske – kunstnere fra den klassiske æra.

Entré er gratis. Du går bare ind og ser museet. Det er en af de oplevelser i Buenos Aires, man bare skal have. Hvis du i forvejen er interesseret i kunst, så sæt gerne flere timer til side. Mange har også godt af at besøge museet to gange, da der er rigtigt meget at fordøje.

Caminito

Det mest farverige område i byen hedder La Boca, og her finder vi den kendte gyde Caminito. Her har husene forskellige farver – især blå er dog udbredt – og det er et meget flot område. Måske er det Buenos Aires’ mest turistede område, for der kommer turister forbi hver eneste dag.

Man kan kort sagt kalde Caminito for et udendørs gademuseum. Udover de flotte huse er der også noget historie bag. Den kendte tango “Caminito” fra 1926 blev inspireret af dette område.

Det er helt gratis at tage forbi Caminito og se bygningerne. Der er mange sælgere og småmarkeder ved Caminito, så mange ender også med at købe nogle souvenirs med hjem. Caminito er sikkert, men du bør ikke gå for langt væk, da andre dele af La Boca kan være lidt farlige. Tag helst taxi, Cabify eller bus direkte til Caminito. Lad være med at gå dertil via veje du ikke kender så godt.

Bombonera

En anden attraktion i bydelen La Boca er det ikoniske stadion La Bombonera. Her spiller fodboldklubben Boca Juniors deres hjemmekampe.

Selvom der er mange gode fodboldklubber i Buenos Aires, og mange gode stadioner at opleve, så rangerer Bombonera som det bedste af dem rent turistmæssigt.

Det er nemlig et unikt stadion med et særligt udseende. Tre af siderne har den typiske sydamerikanske facon, mens den resterende langside er helt lige, nærmest som en mur – dog stadig med tilskuerpladser. Det giver en særlig akustik, og stadionet føles som en rigtig heksekedel. Der er meget kunst nær stadionet, blandt andet til ære for Diego Maradona, som spillede der.

Lige nu er det ikke muligt at komme på tour i Bombonera, men museet er åbent og koster cirka 50 kroner at besøge. Du kan forsøge at få kampbilletter til Boca Juniors, men det er ikke nemt. Får du alligevel mulighed for at købe billet et sted, så vil prisen typisk være mellem 1300-2000 kroner pr. billet.

Obelisco

Symbolet på Buenos Aires er muligvis Obelisco. Som navnet angiver er det en høj obelisk, der står i centrum af byen. Man kan næsten ikke undgå at få øje på Obelisco, men alligevel er det en vigtig turistattraktion. Mange vælger at komme helt tæt på for at få taget et billede.

Når argentinerne fejrer noget samles de ved obelisken. Der var millioner af mennesker på gaden efter Argentina vandt VM i fodbold i 2022.

Flere attraktioner i Buenos Aires

De 10 ovenstående seværdigheder er dem jeg anbefaler mest. De er vigtigst at krydse af listen.

Men hvis du har mere tid, så har Buenos Aires naturligvis også mere at byde på. Disse attraktioner er også værd at se:

 • Catedral Metropolitana – hvor Pave Frans tidligere arbejdede
 • Cabildo – kolonibygningen ved Plaza de Mayo
 • Tres de Febrero – smuk park i Palermo-bydelen
 • Ecoparque
 • Jardin Japonés
 • Más Monumental – hjemmestadion for klubben River Plate
 • Obras – stadion som er historisk inden for rockmusik
 • Museo de Arte Latinoamericano – museum med fokus på latinamerikansk kunst
 • Barolo-paladset – afsindigt smuk bygning inspireret af Dante
 • Puente de la Mujer – den kendte bro i Puerto Madero
 • Centro Cultural Kirchner – nyt operahus/teater med mange koncerter og forestillinger
 • Retiro-togstationen – stor og forholdsvis flot station
 • Galerias Pacifico – et af de flotteste shoppingcentre i verden

Og hvis du virkelig har meget tid, så kan du også overveje nogle dagsture fra Buenos Aires. Det har jeg skrevet mere om i en anden artikel, men for at opsummere så er følgende destinationer oplagte:

 • Tigre
 • San Isidro
 • La Plata
 • Colonia del Sacramento (Uruguay)
 • Tandil (kræver nok lidt mere tid end bare en dagstur)

Afrunding

Det var hermed nogle forslag til ting du skal se i Buenos Aires. Byen har ufatteligt meget at byde på, og du vil opleve meget mere, når først du er der. Husk på at madoplevelser, shopping, shows, sociale oplevelser også er en vigtig del af turen. Og bare det at man tager sig tid til at opleve, hvad end der nu sker. Og faktum er at alt kan ske i Buenos Aires. Det er en storby med kreative indbyggere, så en tur dertil er altid noget særligt – jeg vil faktisk påstå, at hver tur til Buenos Aires ender med at være unik på sin egen måde, da byen er så dynamisk.

Muligheder er der altså nok af. Nyd alle de flotte seværdigheder i Buenos Aires og overvej desuden at besøge Argentinas andre byer!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top